Julenissen er en skikkelig kjiping

Mer skrekk fra Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Julenissen er et skikkelig monster som stjeler barna fra foreldrene sine, og som er i ferd med å gjøre comeback etter å ha vært nedfrosset i flere hundre år.

Dette er utgangspunktet for filmen «Rare Export», som i dag fikk 900 000 kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt. 

Norske skuespillere
«Rare Export» er hjertebarnet til den finske regissøren Jalmari Helander, og langfilmen blir en utvikling av tilsvarende kortfilmer han har laget, som har generert flere hundre tusen klikk på Youtube.

Filmen er en norsk-finsk samproduksjon som i sin helhet skal spilles inn på Filmcamp, den tidligere militærleiren i Målselv.
- I tillegg til innspilling i Norge, skal også to av rollene i filmen bekles av norske skuespillere. Den ene rollen er ganske stor, sier filmens norske produsent, Knut Skoglund, til Dagbladet.no.

Hvem som eventuelt får disse rollene, blir ikke klart før senere i vår. Skoglund regner med at opptakene vil starte i september. Sammen med medprodusentene sine har han et håp om at filmen skal kunne lanseres i Cannes i 2010.

Mange effekter
Filmen har et totalbudsjett på 18,5 millioner kroner, og Norsk filminstitutt skriver at den vil bli en historie full av spesialeffekter.

- Vi skal ikke trekke paralleller til "Død Snø", men filmen ligger innenfor det segmentet. Litt sånn i fantasyland, sier Skoglund.

Selv om ingen norske skuespillere er klare for filmen, er det klart at alle de tre jegerne fra de to kortfilmene som «Rare Export» er basert på vil være med, i tillegg til den lille gutten fra den nyeste kortfilmen.

De tre skuespillerne i kortfilmene er blant Finlands mest kjente skuespillere. Den ene av dem, Tommi Korpela, spilte hovedrollen i "De mørke sommerfuglers hjem", som ble nominert til Nordisk Råds Filmpris i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer