Julenissen inngår i år tvangsekteskap

Uanstrengt komikk med julenissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er åtte år siden Tim Allen ble pålagt jobben som all verdens julenisse, en oppgave han har skjøttet aldeles uklanderlig, skal vi tro denne oppfølgerfilmen. Alvene hamrer, snekrer og stortrives på Nordpolen under nissens mildt faste regime - inntil en slags slange inntar paradiset.

Vi befinner oss tross alt i år 2002, og dermed er det ikke mer enn rimelig at problemene oppstår i form av en hittil ulest klausul i nissekontrakten: Om den rødkledde ikke finner seg en kone før julaften, skrumper han inn til å bli en helt vanlig mann igjen.

Samtidig har nissens sønn fra hans tidligere jordiske liv utviklet seg til et problembarn med tagging som spesialdistanse og må reddes. Vår mann tar reinsdyret ved hornene og drar mot sin forhenværende hjemby, mens en nissekopi skal holde fortet blant alvene under fraværet. Kopien viser seg å være like upålitelig som en middels Meny-forhandler.

Dette godmodige surret leverer Michael Lembeck i løssluppen, uhøytidelig form i likhet med Allen, som har atskillig glimt i øyet i sin omgang med nissens bokstavelig talt eventyrlige bravader. Dialogen varter iblant opp med småsarkastiske vittigheter, miljøene er fargerikt sesongriktige, det hele omsluttet av den enkle uskyldens atmosfære som nå en gang gjelder, for ikke å si selger, i disse tider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer