Anmeldelse: Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester - «Jul»

Juleplata som har alt

Album nummer to i år fra Odd Nordstoga priser jula - fra Betlehem til Telemark.

JULEALBUM: Odd Nordstoga og jula hører sammen. Ni år etter «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø kommer soloalbumet «Jul». Foto: Agnete Brun
JULEALBUM: Odd Nordstoga og jula hører sammen. Ni år etter «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø kommer soloalbumet «Jul». Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JULEALBUM: Er det én artist her i landet, ved siden av Sissel Kyrkjebø, som forbindes med jul, så er det Odd Nordstoga.

Én ting er at han for ni år siden ga ut et storselgende julealbum med (hvem andre enn) Sissel, «Strålande jul», som ble fulgt opp med flere juleturneer, en annen at han skrev musikken til julekalendersuksessen «Jul i Svingen» på NRK tre år tidligere.

Juleturné

Han har en enkel tilnærming til det hele: «Det verkar som folk likar at eg syng julesongar, og da gjer eg jo gjerne det.» Og - fra 5.-16. desember blir det juleturné med Det Norske Kammerorkester, flere steder med doble konserter.

Selvfølgelig blir det det. Nordmenn elsker tilsynelatende å gå på julekonsert, og særlig med de samme artistene hvert år. Det veit både Sissel og Kurt Nilsen og Helene Bøksle og en lang rekke andre. Men du kan gjøre verre ting enn å gå på julekonsert, altså.

Startet året med en dobbel

Året var ikke gammelt før Odd Nordstoga ga ut det doble albumet «Kløyvd», som står like høyt i kurs også når året går mot slutten. Noen måneder seinere har han igjen samlet en rekke gode krefter for å «vinne» jula: Det Norske Kammerorkester og andre gode musikere, arrangørene Øystein Sonstad, Martin Hederos (ved siden av Nordstoga sjøl), produsent Kåre Christoffer Vestrheim, musikalsk leder Terje Tønnesen, duettpartner Frida Ånnevik, Den Norske Operas barnekor og en god miks av klassisk og «moderne» jul. Det er så riktig og solid, men uten å bikke over i det glatte og kalkulerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer