Juleprinsessen

Märtha Louise blir høytidas eventyrprinsesse. Til glede for alle barn satser NRK på prinsessen denne jula med et program i beste barne-tv-tid. Lønna går til veldedige formål.

I morgen holder NRK pressekonferanse for å fortelle om julas TV-programmer. Prinsesse Märtha Louise skal også være til stede.

Prinsessen blir en av statskanalens store julesatsinger. Hun skal ikke, som de to foregående årene, delta på «Julemorgen» på julaften. Märtha Louise skal medvirke i et program på kveldstid, der hun skal lese eventyr for barn.

Kurs i fortellerteknikk

Det vakte oppsikt da en åpenhjertig prinsesse stilte i «Julemorgen» på julaften i 1998. Både NRK og prinsessen var så fornøyd at samarbeidet fortsatte med fjorårets «Julemorgen».

Märtha Louise har den siste tida oppholdt seg mye i NRK. Mange av programmene skal allerede ha blitt tatt opp. Hun har også gått på kurs i fortellerteknikk foran julas programmer.

- Prinsessen har et meget bra talent. Hun er en god programleder, sier Kalle Fürst, programsjef for barne- og ungdomsavdelingen i NRK til Dagbladet.

Fürst er svært hemmelighetsfull om hvilken form prinsessens program får. Han vil ikke si noe om når programmene skal sendes og hvilke eventyr prinsessen skal lese. Fürst henviser til mandagens pressekonferanse. Det er imidlertid ingen tvil om at NRKs barneavdeling har gjort et scoop ved å sikre seg prinsessens deltakelse. Norske barn vil helt sikkert sette pris på å få selveste prinsessen til å lese godnatteventyr for seg.

Ikke bare eventyr

Prinsessen har selv har uttrykt ønske om å fortsette det gode samarbeidet med statskanalen. Julas programmer skal også sannsynligvis fokusere en del på prinsessens oppgaver. Vi får muligens møte en langt mer personlig Märtha Louise enn ved tidligere høytider.

Programsjef Kalle Fürst sier til Dagbladet at prinsessen er engasjert på vanlig måte. Det betyr at hun får lønn. Pengene settes likevel ikke inn på prinsessens private konto. Lønna går til H.K.H. Prinsesse Märtha Louises Fond.

Roser prinsessen

NRK-sjefene er fulle av lovord over prinsessens innsats. De mener hun er flink til å snakke med barn, og at hun gjør det på en slik positiv måte at barna ikke blir nervøse selv om det er en prinsesse de snakker med. Hun er oppriktig og har både sjarm og profesjonalitet, mener NRK-ledelsen.

Det er ventet at NRK som vanlig satser tungt på underholdning i jula. Både små og store har nok mye å se fram til.