Juleræpp med slumbrødrene

Til alle som måtte tvile: Frelsesarméen og ræppmusikk har ingenting imot hverandre. T.P. Allstars tok på seg slumsøstrenes vester og lot ingen forbipasserende slippe unna den sorte gryta. 8021 kroner lå det der da konserten var over.

- Vi er slumbrødrene, erklærte Tommy Tee, og trakk den signalgule vesten nedover hodet. Med trådløse mikrofoner hadde han, N-Light-N, Diaz, Hawk, Techrock og Karma et større bevegelsesområde enn de fleste andre artister. Det utnyttet de godt. Tilfeldige forbipasserende fikk nærkontakt med bøssene, og åpnet villig lommebøkene. Gårsdagens julemusikanter er uten tvil de mest entusiastiske så langt i år.

- Mange tror at vi er sure, overlegne og selvhøytidelige. Men det er jo helt feil, ler Diaz over en kopp kakao etter konserten. Det kan Dagbladet bekrefte. Snillere gutter skal man lete lenge etter.

Det synes informasjonssjef Njål Djurhuus i Frelsesarméen også.

- Tusen, tusen takk for at dere stilte opp her i dag, for å støtte vårt arbeid. Til gjengjeld får dere hvert deres varme skjerf fra oss.

- Og du får en cd fra oss, kvitterte Tommy Tee.

- Herlig, nå skal jeg hjem å høre på ræpp!

De seks (Opaque var syk i går) gutta i T.P. Allstars fant hverandre gjennom sin felles interesse for ræpp.

- For oss er det helt fantastisk at vi kan brukes til noe positivt. At vi gjennom musikken vår kan støtte Frelsesarméen utrolige arbeid er så bra, sier Diaz.

- Men det er et stort nederlag at D.D.E. fikk inn dobbelt så mye penger som oss. Ikke for det, vi er vant til å bli slått av trønderrocken, gliser Tommy Tee.