Jules Vernes farefulle ferd under havet til Lofoten

Alle mesterens romaner kommer i komplett utgave.

FILMATISERING: Det er ikke småtterier Jules Vernes helter må igjennom i Walt Disneys versjon av Jules Vernes roman "En verdensomseiling under havet" (1954). De er fanger på Nautilus mens ubåten krysser verdenshavene. Men boka lodder også menneskelige dyp. Nå er den for første gang oversatt til norsk i komplett utgave.
FILMATISERING: Det er ikke småtterier Jules Vernes helter må igjennom i Walt Disneys versjon av Jules Vernes roman "En verdensomseiling under havet" (1954). De er fanger på Nautilus mens ubåten krysser verdenshavene. Men boka lodder også menneskelige dyp. Nå er den for første gang oversatt til norsk i komplett utgave. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du lest Jules Vernes roman «En verdensomseiling under havet»? Eller er det slik at du tror du har lest den? som Verne-eksperten Per Johan Moe uttrykker det i sitt fyldige etterord til en flunkende ny utgave av denne myteomspunne romanen.

Kanskje har du lest en av de mange forkortede utgavene som er utgitt opp gjennom åra. Eller en tegneserie, for eksempel nummer ni av fordums Illustrerte Klassikere. Eller muligens har du sett den på film, mest sannsynlig Disney-versjonen fra 1954, med Kirk Douglas og James Mason.

Den nye utgaven er fra Vidarforlaget, som har satt seg det gigantiske målet å få oversatt alle Vernes bøker om «ekstraordinære reiser» i komplette utgaver. «En verdensomseiling under havet» (1869) rommer referanser, ikke minst til norsk kultur og natur, som ikke har vært med i tidligere utgaver (sjekk nettstedet www.jules-verne.no).

Den fantastiske reisen under havet ender i malstrømmen ved Lofoten. Verne var inspirert av sin amerikanske åndsfrende Edgar Allan Poe, som skrev novellen «I malstrømmen» (1841) fra samme geografiske område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer