Julesang ble for grov

En sensurert kopi av den originale teksten til klassikeren «Julekveld i skogen» avslører hva som ble for drøyt for NRK.

PARODISK JULESANG: Astow Ericson skrev den kjente julevisa «Julekveld i skogen» for å uttrykke sin misnøye rundt julestria. Han døde i juli 2004. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
PARODISK JULESANG: Astow Ericson skrev den kjente julevisa «Julekveld i skogen» for å uttrykke sin misnøye rundt julestria. Han døde i juli 2004. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er igjen tida hvor populære, norske julesanger som «En stjerne skinner i natt» og «Julekveldsvisa» spilles over hele landet og skyller over oss med julestemning.

Det er likevel ikke alle av de populære slagerne som kommer med budskap om håp og raushet i disse juletider.

- Det er en kjempefleip

Den gode, gamle klassikeren «Julekveld i skogen» av NRK-profilen Otto Nielsen og tekstforfatter Astow Ericson er velkjent, men meningen bak er egentlig alt annet enn julekos og julestemning.

- Fatter'n var humanetiker på sin hals, og hadde ikke mye til overs for julehysteriet, sier Morten Ericson, tekstforfatteren Astow Ericson sin sønn til Dagbladet.

Den velkjente visa er et ironisk svar på «glorifiseringen» av juletida. Ifølge Romerikes Blad skal Ericson selv ha sagt i et intervju med Aftenposten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer