Anmeldelse: Linni Meister - «All I Want For Christmas is You»

Juleskrekk

Linni Meister prøver seg som julesanger.

HEI HÅ: Nå er det jul igjen, snart, og absolutt overmoden tid for ulike versjoner av kjente og kjære juleslagere. Linni Meisters «All I Want for Christmas Is You» falt ikke i god jord hos Dagbladets musikkanmelder. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LÅT/SINGEL: «All I Want For Christmas is You» (1994) med Mariah Carey er en kjær julefavoritt for veldig mange. Linni Meister legger derfor lista høyt når hun i morgen slipper sin tungt programmerte versjon av låten. Og – hun går langt i å ødelegge dens - tross alt - gode navn og rykte, sjøl om heller ikke Careys original er en kritikerfavoritt. Hun tilfører ingen verdens ting. Dette er en tullete - og unødvendig - ting å gjøre.

«All I Want For Christmas is You»

Linni Meister

Julelåt

Utgitt: 1. desember 2023
Plateselskap: EMI Music

«Uten kunstnerisk verdi.»
Se alle anmeldelser

Fenomen

Når glamourmodeller og realitykjendiser gir ut musikk, kan det fort skje at de står i veien for seriøse artister. Så hvorfor anmelder vi musikken deres? Det er jo ikke sånn at de fortjener det. Men det er jo ingen grunn til at de skal gi ut musikk, og da blir dette et slags fenomen. Hvorfor gjør de det? Hva er vitsen? Det beste (eller verste) eksempelet på det er Gaute Grøtta Gravs album «Gardsgut» (2014), med den etter hvert herostratisk berømte låten «Knekkebrød».

Gjennomsiktig

Nå har Linni kledd seg i en gjennomsiktig kjole i snøen (fryser hun ikke?) og stilt seg bak mikrofonen for å tolke den store juleklassikeren. Det er også ganske gjennomsiktig at det spekuleres i at dette kan komme til å bli en slags hit - og at det vil bli slaktet av oss som anmelder musikk.

Men altså, Linnis bidrag er alt det en julesang ikke skal være: Koret er spilt inn, men utover det er dette musikk uten et eneste ekte instrument, med en overtydelig vokal med en overdreven skjelving i stemmen og en altfor dominerende - og ganske enerverende - trommemaskin. Hun synger ikke surt, men om hun skulle gjøre det har man maskiner til å justere sånt.

Linni Meister deltok på «Sistemann ut», og den ene oppgaven gikk hardt for seg - noe som resulterte i en aldri så liten puppeglipp. Video: Se og Hør Reality Awards/Jenny Emilie Aas Vis mer

Stanley Ferdinandez er mannen som styrer spakene, og han har produsert sammen med Henning Olerud. To av låtskriverne, Mariah Carey og Walter Afanasieff, er kreditert som medprodusenter, og det må bety at de har brukt deres produksjon som grunnlag - og så gjort det de kan for å ødelegge en allerede sleazy låt. Dette er sånt man gjør i et utdrikningslag.

Gjort det før

Meister er ikke fremmed for dette «formatet». 2018 var et stort år for julepartylåter. Sammen med Erik Follestad og Mads Hansen ga hun ut singelen «Juletragedien». Og det er jo nettopp det den låten er, en juletragedie. Likevel slo den alle rekorder på strømmeplattformene

- Jeg gråt, sa hun til Se og Hør da hun skjønte hva låten var blitt til.

Uten verdi

Rett før ga fire Youtube-stjerner som kaller seg The Splays ut «Nå er det jul». Og som om ikke det var nok, kom Frank Løke med julesangen «Jul hos ActionFrank». Det beste med den var at han ikke sang sjøl.

Vi har mer enn nok med Mariah Careys gamle klassiker. Linni Meisters nye bidrag til julesangfloraen er tre minutter og 46 sekunder uten noen som helst kunstnerisk verdi.