Julestjerna Kurt

Kurt Nilsen er årets juleartist. I dag spiller han jula inn for millioner av tyske tv-seere foran Brandenburger Tor. Til uka stiller han på juleshow i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Fem dager har fjorårets «Idol»-vinner brukt på tv-show, radioopptredener og konserter i Tyskland for å lansere sin nye plate.

I dag er han hovedattraksjon når juletreet fra Drøbak tennes ved Berlins landemerke, Brandenburger Tor.

Men det blir ingen vanlig «Du grønne, glitrende tre, god dag»-affære. Lysene skal tennes langsomt av Kurts fans via SMS. Jo flere som ringer, jo mer lys. Dermed er det tv-seerne som styrer showet. Inntektene fra mobilshowet går til barn i nød.

Ruller i Europa

Showet på Tysklands største private tv-kanal kommer ikke tilfeldig. Til uka lanseres den nye cd-en «A Part Of Me» i Tyskland. Etter jul lanseres Kurt i Polen, Belgia, Nederland, Østerrike og Sveits.

-  Det er jo en oppbyggingsfase med mye promo akkurat nå, så får vi se hvordan det går. Det er i alle fall bra å få sjansen til å gi ut cd-en, sier Kurt Nilsen.

Den nye plata vender seg mot et mer voksent publikum.

Den forrige solgte nærmere 60 000 i Tyskland. Kurt håper å gjenta suksessen, selv om fansen han retter seg mot nå er eldre enn «Idol»-seerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.