Julestri

Whitney har nok aldri børi ved i hele sitt liv.

JULE-CD: Kan utgivelsen av et julealbum få Whitney Houstons skakkjørte image på beina igjen? De siste åra har ikke vært lette for Whitney Houston. De har vært preget av narkotikaavsløringer, barnevernsproblemer og konsertavlysninger. Nå er det tydeligvis på tide å få karrieren på fote igjen, og hva er mer familievennlig enn å gi ut et julealbum?

«One Wish» er produsert av Merwyn Warren, som også samarbeidet med Whitney på gospelfilmen «The Preacher's Wife». Sammen er de kommet fram til et klassisk utvalg julelåter. Her er blant annet Mel Tormés «The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)» og «O Holy Night». «Little Drummer Boy» synger hun til og med duett med datteren Bobbi Kristina på ni. Målsettingen er igjen å synge seg inn i de tusen hjem.

Problemet er bare at Whitney prøver for hardt, og dermed forsvinner julestemningen. Hun tøyer sin fantastiske stemme som vi vrir marsipan, og hun forsøker å fange hele det amerikanske folk ved å nevne helligdager som jødenes Hanukka og afroamerikanernes Kwanzaa. Det virker litt desperat.

Gla'medleyen av «Deck The Halls» og «Silent Night» gisper dessuten etter luft som en firebarnsmor på Oslo City siste søndag i advent. «One Wish» har mer julestri enn julestemning.