Julia - og de andre

Tre briller og en sekk på Julia Roberts, og hun er likevel Filmstjernen sin - og vår.

«America\'s Sweethearts» er en mild harselas over Hollywood bak fasaden, om vanskelige stjerner, sleipe PR-folk, teite journalister og aparte regissører - sistnevnte (Christopher Walken) tviholder i dette tilfellet på filmen sin og vil ikke vise den før dens stjerner atter glitrer sammen foran pressen.

Ormebolet

De er det tidligere ekteparet Gwen (Catherine Zeta-Jones) og Eddie (John Cusack). Hun har funnet seg en elsker i form av Hank Azaria, han har spist urter i halvannet år og ønsker kona tilbake. PR-mannen Lee (Billy Crystal) må prøve å bringe paret sammen for å lansere en antatt kassasuksess. I dette ormebolet er Kiki (Roberts) den snille, selvutslettende søsteren som evinnelig kommer Gwen til unnsetning. Dessuten liker hun Eddie og har slanket seg 30 kg siden sist hun så ham.

Muntert til Foxen

Dermed kan stakkars Catherine leie all verdens kosmetologer. En sminkeløs Julia i genser paraderer inn på lerretet og tar det. Ingen unnselig søster kunne vært mer oppsiktsvekkende, selvfølgelig, og uten en Roberts i rollen, ville mye falt i fisk.

Nå er resten av laget sjarmerende nok. Crystal er Crystal og kan avlevere replikker med glimt i øyet, Cusack er nevrotisk og sympatisk, og ensemblet leverer munter tidtrøyte passende til den faste kino-Foxen.

Det kunne bare vært mer. Dialogen glimter rett som det er til med kvikke morsomheter, men særlig bitende blir det aldri - enda materialet skriker etter full forløsning.

# Liv Jørgensen

#

LIKANDES: John Cusack og Julia Roberts har det hyggelig og hygger oss publikummere i «America\'s Sweethearts», hvor det raljeres med Hollywood uten den store ondskapen.