Julia jubler

Det er ni år siden gigantsuksessen «Pretty Woman». Etter en rekke flopper er Julia Roberts tilbake på lønnstoppen. For rollen i «Notting Hill» fikk Julia Roberts (31) svimlende 120 millioner kroner.

- Visst er summene jeg tjener helt syke. Men det finnes ingen grunn til ikke å ta imot pengene, når noen først er villige til å betale så mye for meg. Egentlig er pengene helt uinteressante, slår Julia Roberts fast.

Det var i 1990 at den langbeinte og brunøyde Roberts fikk sitt gjennombrudd. Men etter å ha sjarmert stort i sin rolle mot Richard Gere i «Pretty Woman» bommet hun stygt på rollevalgene, og i noen år var det ganske så stille rundt stjernen. Men nå er hun tilbake på topp. Seinere i år blir hun igjen å se sammen med Gere, i filmen «Runaway Bride», men først er det «Notting Hill» med Hugh Grant som gjelder.

Filmen er blitt kalt den nye «Fire bryllup og en gravferd», og i natt hadde den romantiske komedien førpremiere i Oslo. Norgespremiere er 6. august.

- Anna er ikke meg

I filmen spiller Julia Roberts Anna Scott, en verdensberømt filmstjerne som forelsker seg i en helt vanlig mann. Mange mener Roberts spiller seg selv.

- Hun er ikke Julia Roberts. Hun er Anna Scott. Hvis noen måtte tro jeg er så opptatt av meg selv at jeg tror jeg fortjener å bli hovedperson i en film, er de helt fra vettet, sier Julia Roberts.

Likevel falt hun pladask for manuskriptet fra første sekund.

- Richard Curtis ringte meg fra London og forklarte ideen sin før jeg fikk manus, og det første jeg tenkte var: «Dette høres forferdelig ut!» Men da jeg leste det, falt jeg pladask. Allerede på side én skjønte jeg at dette ville bli fantastisk, forteller Roberts til amerikanske Mr. Showbiz.

Den britiske storsjarmøren Hugh Grant spiller rollen som William, en helt vanlig britisk bokhandler som forelsker seg hodestups i den kjente stjernen. Og, underet over alle undre, hans kjærlighet er gjengjeldt. Men enkel er den ikke.

- Hugh er fantastisk

- Når det handler om kjærlighet, er alt mulig. Hugh Grant er fantastisk, både privat og i rollen han spiller i «Notting Hill». Han er smart, sjarmerende og intelligent. Akkurat en slik mann jeg faller for, avslører Julia Roberts i et intervju med Aftonbladet.

Om sitt virkelige kjærlighetsliv er hun ikke fullt så åpen. Hun er kjent for å bytte kjærester ofte. Bryllupet med ungdomskjæresten Kiefer Sutherland, medspiller i filmen «Flatliners», ble avlyst i siste liten. Senere har Julia rukket både å gifte seg med og skille seg fra countryartisten Lyle Lovett. Nå går ryktene om et forestående ekteskap med kjæresten Benjamin Bratt («Lov og rett i LA»), noe de selv benekter. De har ikke tid.

FILMSUKSESS: Julia Roberts spiller mot Hugh Grant i «Notting Hill».