Julia Roberts

Hugh Grant truet med sparken

  • Julia Roberts (29) er akkurat slik Hollywood vil ha dem: Etter å ha kjempet for oppmerksomhet i noen få B-filmer ble hun «oppdaget» av Sally Fields, som hjalp henne til en birolle, i skyggen av seg selv, i «Blomster av stål» (1989).
  • Roberts ble den eneste på «Blomster...»-rollelista som vant Golden Globe. Hun fikk en Oscar-nominasjon i tillegg, og var dermed akkurat «het» nok til en hovedrolle ved siden av en skikkelig førsteelsker.
  • I «Pretty Woman» spiller Julia Roberts en luksusprostituert som tar styringen over kundens (Richard Gere) følelser og lommebok. Nok en Oscar-nominasjon på Roberts og rett opp i ligaen for super-mega-nova-stjerner.
  • Og der har hun det bra rent materielt sett, men tro om det ikke av og til banker et ulykkelig hjerte i den vakre overkroppen. For familie- og kjærlighetslivet skal Julia Roberts ikke ha hatt så stort hell med.
  • Hun snakket ikke med sin skuespillerbror Eric på flere år, så ille var det at gamle mor Roberts selv måtte gripe inn for å gjenopprette freden. Hun giftet seg med countryartisten Lyle Lowett i 1993, skilte seg to år etterpå og har siden levd alene - med skiftende kavalerselskap. Den aller nyeste er skuespilleren Benjamin Bratt.