Julia Schacht gjør skuespillerkarriere i Tyskland: - De er redde for å miste jobbene sine

Aktuell med hovedrolle i tysk film. 

 TYSK: Julia Schacht spiller Hilde i den tyske filmen Solness. - Jeg måtte jobbe mye med språket, forteller Schacht. Foto:  Schiwago Film
 TYSK: Julia Schacht spiller Hilde i den tyske filmen Solness. - Jeg måtte jobbe mye med språket, forteller Schacht. Foto:  Schiwago Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er flere om beinet, og mer vinn eller forsvinn, sier skuespiller Julia Schacht om å jobbe som skuespiller i Tyskland.

Torsdag var det kinopremiere på den tyske filmen Solness, der Schacht snakker tysk og har en av hovedrollene.

Schacht forteller at hun merker at det er et tøffere skuespillermarked hun har beveget seg inn på.

- Tyskerne er reddere for å miste jobbene sine, sier Schacht.

Hun mener det gjør noe med seriøsiteten i bransjen.

Språklig utfordring

Julia Schacht ble først kjent for sin rolle i den norske thrilleren «Naboer». Siden har hun vært med i en rekke norske filmer og TV-serier. I 2014 sjekket hun inn på «Hotel Cæsar»

I den tyske filmen spiller Schacht rollen som Hilde Wrangel (Wangel på norsk), den unge jenta som vipper stjernearkitekten Solness av pinnen. Filmen er løst basert på Ibsens teaterstykke «Byggmester Solness».

Julia Schact er halvt tysk, men syntes det var en utfordring å skulle spille inn film på tysk. For henne har det lenge vært en drøm å prøve seg i Tyskland.

- Det føles jo litt som å komme hjem på en måte, samtidig er det litt skummelt. Jeg har måttet jobbe mye med språket, sier Schacht.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer