Julia Schacht sjekker inn på «Hotel Cæsar»

- Det er blitt litt kaker i løpet av innspillinga, ja.

(Dagbladet): Julia Schacht (32) ble et kjent navn i 2005 da hun spilte i thrilleren «Naboer» mot Kristoffer Joner og Cecilie A. Mosli. Siden har hun spilt i en rekke tv-serier og filmer, men nå sjekker hun inn i såpeserien «Hotel Cæsar» på TV 2.

Der skal hun spille Line, som driver et bakeri og søker kjærligheten.

- Hun åpner en kafe i underetasjen på hotellet. Hun kommer inn som en positiv kraft og vil alle godt. I tillegg drømmer hun om å finne den store kjærligheten, sier Schacht til Dagbladet, som ikke vil avsløre om Line finner kjærligheten på hotellet.

• Se klipp fra «Hotel Cæsar» med den nye karakteren Line øverst i saken.

- I videoklippet forteller Line at hun har et hemmelig våpen som får folk til å komme tilbake til bakeriet, og byr Anker Hansen-ledelsen på kaker. Har hun noe muffens i baksten?

- Ha-ha. Nei, det Line baker er bare sinnssykt godt. Hun er rett og slett er jævlig god til å bake, svarer Schacht og ler.

- Annerledes rolle Schacht forteller at hun er blitt godt tatt i mot på settet, og det har vært kjempegøy så langt. Hun ble en del av innspillingen for et halvt år siden, og bakeren Line i Schachts skikkelse sjekker inn på hotellet den 15. oktober.

Skuespilleren er derimot usikker på om hun vil se på sin egen såpe-debut.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å sitte og se på det, det er ikke så gøy å se seg selv på tv. Det er en utfordring å se meg selv. Men det blir gøy og spennende å se hvordan folk reagerer, sier 32-åringen.

Line blir en av seriens faste karakterer, men hun vet ikke hvor lenge hun blir en del av såpe-serien.

Uansett setter Schacht pris på å spille en rolle over lengre tid, og fikk den etter en audition.

- Jeg tok rollen fordi jeg likte den, og fordi jeg ikke har spilt en rolle som er søt og romantisk tidligere. Det er sinnssykt kult å gjøre noe annet. Det er jo det å spille en annen utgave av seg man vil og det man vokser på, sier Schacht.

Bakeri-research Selv så hun på «Hotel Cæsar» på 90-tallet, men har ikke fulgt serien fra dag til dag de siste årene.

For å gjøre research tok hun seg rett og slett jobb på et bakeri.

- Jeg jobbet noen dager på et bakeri for å bli vant til kundebehandling og det å ta i mot folk hele tida. Det var kjempekult, og det var ganske likt å jobbe der i forhold til hvordan rollen er skrevet i manus, med et strengt regime på å være best på kundebehandling, sier hun.

- Er det blitt mye bakst på deg i det siste, da?

- Ja, det har vært en utfordring. Det her vært en utfordring å ikke bli distrahert av disse deilige bakevarene når man står og lukter på dem hele dagen. Det er blitt litt kaker i løpet av innspillinga, ja, sier Schacht og ler.

- Har det vært andre utfordringer?

NABOER:  I 2005 spilte Julia Schacht i thrilleren «Naboer». Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
NABOER: I 2005 spilte Julia Schacht i thrilleren «Naboer». Foto: Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer

- Å spille inn en episode om dagen. Det er et veldig høyt tempo og mye å sette seg inn i, men det er en deilig karakter å spille.

- Stor utvikling I løpet av det første halve året med «Hotel Cæsar» mener Schacht at hun har utviklet seg «helt enorm» og fått mye kameratrening. Med innspilling av en episode om dagen forteller skuespilleren også at hun får «kjørt seg».

- Er du redd for å bli «Hotel Cæsar»-Julia?

- Det er noe man tenker på, men det har vært så mange gode skuespillere som har gått inn og ut av «Hotel Cæsar». Jeg har spilt i mye, men det er få bra kvinneroller. Dette er en rolle jeg ville spille, sier Schacht.

Det har vært sagt mye om såpeserie-sjangeren, men Schacht bryr seg ikke nevneverdig om  det.

- Jeg prøver å ikke tenke så mye hva hva andre syns, for meg er det viktig å gjøre det jeg har lyst til. At det ikke er «kred» å spille i «Hotel Cæsar» har forandret seg. Det er mange bra skuespillere som har vært inn og ut, og jeg tror ikke det er så farlig lenger, sier hun.

NY PÅ HOTELLET:  Julia Schacht sjekker inn på «Hotel Cæsar» som bakeren Line. Foto: Metronome Spartacus/TV2
NY PÅ HOTELLET: Julia Schacht sjekker inn på «Hotel Cæsar» som bakeren Line. Foto: Metronome Spartacus/TV2 Vis mer