Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julie Strømsvåg fikk spørsmål om det forventes at hun snart får barn. Det skaper reaksjoner

- Utidig og malplassert.

REAKSJONER: Flere har reagert etter at TV 2s Julie Strømsvåg fikk spørsmål om det forventes at hun snart får barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REAKSJONER: Flere har reagert etter at TV 2s Julie Strømsvåg fikk spørsmål om det forventes at hun snart får barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotball-EM i Frankrike er rett rundt hjørnet, og allerede fredag sparkes mesterskapet igang når vertsnasjonen tar imot Romania på Stade de France like utenfor hovedstaden.

Mesterskapet går her hjemme i samsending mellom NRK og TV 2, og Julie Strømsvåg (35) skal lede sendingene til sistnevnte.

I den anledning har VG gjort et intervju med sportsankeret, der sommerens sportslige høydepunkt for mange står i sentrum. Men én ting i artikkelen har fått mange til å reagere.

- Lite opptatt av sånne ting Saken avsluttes med at Strømsvåg får følgende spørsmål:

«Du har jo familie i Kristiansand. Og derfor også tanter som kanskje lurer på om, for eksempel, det ikke snart kan være på tide med, for eksempel, barn?»

Strømsvåg svarer at «Du, vet du: I min familie er man gudskjelov ufattelig lite opptatt av sånne ting. Og det synes jeg VG også skal være!».

På spørsmål fra Dagbladet om Strømsvåg har noen ytterligere kommentar til artikkelen, sier hun at hun setter pris på at svaret hennes kom på trykk.

- Det er meget mer raust enn de fleste andre journalister som dropper å sette responsen på trykk når jeg ikke ønsker å si noe om denslags, skriver hun i en SMS.

10/10 Flere har trukket fram at dette er et spørsmål som aldri ville blitt stilt til en mannlig programleder, men gir ros til Strømsvåg for svaret.

- 10/10 til Julie Strømsvåg her. 0/10 til VG som fortsatt lever på 70-tallet, skriver Tor-Kristian Karlsen, sportsdirektør i den israelske fotballklubben Maccabi Haifa, på Twitter.

Også Gunnhild Toldnes, kollega med Strømsvåg i TV 2, reagerer på spørsmålet.

- Intervju med Julie Strømsvåg i VG, om hennes jobb under EM. Helt sist presteres det å spørre om kids. Så utidig og malplassert at hjelp, skriver hun.

- Kunne droppet spørsmålet Det er også flere som peker på at innledningen på artikkelen, der det tas et oppgjør med stereotypiene som følger Strømsvåg, som en «lys, fager og blid» kvinnelig programleder, står i skarp kontrast til avslutningen.

Atle Jørstad, nyhetssjef på Rampelys-avdelingen i VG, skriver i en epost til Dagbladet at de ofte stiller spørsmål til både menn og kvinner om familie og barn.

- Det å stille spørsmål også om privatlivet er en del av underholdningsjournalistikken - vi liker å bli bedre kjent med stjernene vi alle har et forhold til. Når det er sagt - vi kunne med fordel droppet akkurat dette spørsmålet fra en for øvrig fin artikkel med en dyktig programleder, skriver Jørstad.

Skryt For to år siden, under fotball-VM i Brasil, var det studio til NRK som gikk sin seiersgang. Den gang gikk bildet av programleder Carina Olset, samt ekspertene Lise Klaveness, Lars Tjærnås og Anne Sturød, verden rundt.

Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK-sporten, sa den gang til Dagbladet at gjestene var invitert fordi de er «dyktige, kunnskapsrike og kompetente».

Redaksjonssjefen sa videre at han ser på det som et stort pluss at kanalen kunne skilte med et panel som skiller seg litt ut fra den store mengden.

Den generelle mottakelsen var også positiv.

- Norge leder an, sier en Twitter-bruker, mens en annen mener tiden for mannsdominans snart er omme.

- Det er bare et tidsspørsmål før argumentet om at «menn er dyktigere» er historie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!