anmeldelse Julie Winge Fyllik

Julie Winge utelater intet i «Fyllik». Men et viktig tema gir ikke automatisk en viktig bok

Beklemmende bekjennelser.

ÅPEN: Julie Winge forteller om livet som alkoholiker, i boka «Fyllik». Foto: Jacques Hvistendahl
ÅPEN: Julie Winge forteller om livet som alkoholiker, i boka «Fyllik». Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert

Den virkelighetsnære skjønnlitteraturen har blitt kraftig problematisert og debattert denne høsten, men trenden kommer også klart til syne i sakprosaen. Selvbiografier og erindringsbøker er ikke lenger forbeholdt eksstatsministere og feterte kunstnere, rosabloggere og sportsstjerner midt i karrieren deler også nå raust av sine erfaringer.

Sykdomshistorier er en undersjanger her, og nylig har det kommet ut to bøker av profilerte ikke-forfattere om deres liv som alkoholikere. Først Michael Andreassens «Jeg heter Michael og er alkoholiker», og nå Julie Winges «Fyllik». Winge er datteren til teaterregissør Svein Winge, og historien hennes har blitt behørig dekket i pressen. Åpenhet rundt rusmisbruk er viktig, og her har det skjedd mye de siste åra i Norge. Men at temaet er viktig, betyr ikke at boka blir god.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer