Du leser nå Dagbladet Pluss

Julie Winge utelater intet i «Fyllik». Men et viktig tema gir ikke automatisk en viktig bok

Beklemmende bekjennelser.

ÅPEN: Julie Winge forteller om livet som alkoholiker, i boka «Fyllik». Foto: Jacques Hvistendahl
ÅPEN: Julie Winge forteller om livet som alkoholiker, i boka «Fyllik». Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Den virkelighetsnære skjønnlitteraturen har blitt kraftig problematisert og debattert denne høsten, men trenden kommer også klart til syne i sakprosaen. Selvbiografier og erindringsbøker er ikke lenger forbeholdt eksstatsministere og feterte kunstnere, rosabloggere og sportsstjerner midt i karrieren deler også nå raust av sine erfaringer.

Sykdomshistorier er en undersjanger her, og nylig har det kommet ut to bøker av profilerte ikke-forfattere om deres liv som alkoholikere. Først Michael Andreassens «Jeg heter Michael og er alkoholiker», og nå Julie Winges «Fyllik». Winge er datteren til teaterregissør Svein Winge, og historien hennes har blitt behørig dekket i pressen. Åpenhet rundt rusmisbruk er viktig, og her har det skjedd mye de siste åra i Norge. Men at temaet er viktig, betyr ikke at boka blir god.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.