Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Julio Kopsengs forsvarer svarer på kritikken

Mener uttalelsene hans er tatt ut av sin sammenheng.

- IVARETA ANKLAGEDE: Johnny Veum forsvarer voldtektstiltalte Julio Kopseng og har fått kritikk for uttalelser han har kommet med i retten. Veum svarer at han kun ivaretar den anklagedes interesser. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
- IVARETA ANKLAGEDE: Johnny Veum forsvarer voldtektstiltalte Julio Kopseng og har fått kritikk for uttalelser han har kommet med i retten. Veum svarer at han kun ivaretar den anklagedes interesser. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Jeg viser til gårsdagens kronikk «Brev til forsvareren».

Som forsvarer er det min oppgave å peke på svakheter i påtalemyndighetenes bevisførsel og argumentasjon i straffesaker, slik at domstolen får et best mulig grunnlag for sin avgjørelse. Dette må skje uavhengig av egne oppfatninger eller standpunkt. En forsvarer skal kun ivareta den anklagedes interesser.

Utsagnene som har skapt reaksjoner er i media løsrevet fra sin sammenheng. Det kan tenkes at kronikkforfatterene kunne fått et annet inntrykk hvis de hadde vært til stede under rettssaken. Verken aktorene eller bistandsadvokatene tok replikk etter å ha hørt hele prosedyren.

En forsvarers prosedyre er et sluttinnlegg som utelukkende er ment for domstolen i den konkrete saken. Den er ikke ment som et innlegg i en offentlig debatt, og bør heller ikke brukes til dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media