Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julius Winger

Trivelig viseplate.

CD: Julius Winger er en god, gammeldags visesanger. Hans andre album er dynket med nostalgi, både i innhold og form, og er både gammelmodig og litt traust. Det skyldes ikke bare at han synger duett med Kari Diesen på selveste «Hovedøen» eller at plata er like snau som en LP (38 minutter). Mange av de andre visene kunne også vært spilt inn for over 30 år siden – og gått rett inn i repertoaret til Lars Klevstrand og Alf Cranner – eller Vise-Norges Rudolf Nilsen-prosjekt «På stengrunn» fra 1973.

Albumet med den kule tittelen «Kjærlighet og andre misforståelser» består av enkle, trivelige viser med gode, norske tekster og et forsiktig, men overmåte stødig komp fra kjente jazzmusikere – samt koristene Silje Lundblad, Andrea Bræin Hovig og Pia Tjelta (!). De tre skuespillerne nynnesynger sødmefylt på «Anna og jeg», men bidragets pr-verdi er nok enda viktigere. Og om albumet kan virke litt satt, er det samtidig meget skikkelig gjort Dessuten røsker Winger litt i oss i «Tomme gater» og ikke minst platas høydepunkt, «Mordet på Rodes plass», som bygger på en sann historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media