Jungeldyr

Hvilke dyr skjuler jungelen? En ny klaffebok-vri fra Lucy Cousins.

BOK: Molly - som etter hvert finnes i svært så mange bokhyller også i Norge - har fått en «fetter», Lille Jazz. En bjørnaktig figur, kanskje en panda? Jazz og mamma Jojo leker gjemsel i jungelen, men hvor er han nå blitt av?

Det finnes løve, gorilla og krokodille i denne jungelen. Men også krøllebøllefugl, tulletøyseblomster og digerbigertrær. Cousin bruker en kraftig strek og knallsterke farger, lett gjenkjennelig fra Mollys verden. Her er det mye grønt og mørkt, som en jungel skal være. Det som er virkelig spennende, er øynene som titter ut gjennom busker og kratt. Sidene er figurskåret og ligger lag på lag med en tredimensjonal virkning. Ved å bla finner man ut hvem øynene tilhører. Boka er rytmisk komponert i tre scenebilder eller enkle episoder.

«Lille Jazz i jungelen» byr på en spennende stund, og tre- fire-åringen vet nok å sette pris på den trygge avslutningen. En kritisk innvending er at boksidene byr på litt for mye, inntrykket blir noe rotete. Men formen er renere og fungerer bedre enn i mange andre typiske aktivitetsbøker for de minste.