Juritzen dumper TV2

I ettermiddag brøt forhandlingene sammen med TV2. Arve Juritzen skulle være tv-kanalens lørdagsunderholder neste år. Ifølge VG mente Juritzen at en lønn på en million for tretten dagers jobbing var for lite.

Kort tid etter å ha mistet Halvard Flatland, må TV2 vinke farvel til nok en publikumsmagnet. «TV2 hjelper deg»-kjendisen takket for seg i ettermiddag. VG skriver at TV2 tilbød programlederen en million kroner for de 13 dagene som var satt av til innspillingen av "Vil du bli millionær?" for vårsesongen 2001. Verken Juritzen eller TV2 vil kommentere det konkrete pengebeløpet, men TV2s informasjonssjef, Rune Indrøy, sier: - Det går en grense for hvor langt vi kan strekke oss, selv for de mest kjente TV-personlighetene.

- Jeg har hatt åtte fine år i TV2, og jeg har hatt mitt hjerte i den kanalen. Det føles rart det som har skjedd nå, sier Juritzen til nettavisen Kampanje.

Dermed spøker det for Kåre Valebrokks store helgesatsning på underholdningsfronten. Uten trekkplastrene Juritzen og Flatland, haster det med å finne nye tv-fjes som kan ta opp konkurransen med NRK på lørdagene.

- Det er ikke noe krangel eller uvennskap mellom TV2 og meg. Vi er rett og slett ikke blitt enige, sier tv-kjendisen.

- Hva ble dere ikke enige om?

- En kontrakt handler om økonomi og hvordan man skal jobbe sammen. Vi ble ikke enige om noe av dette, sier han.

Du har likevel ikke sett ham for siste gang - verken på TV2 eller andre kanaler. I jula dukker han opp to ganger i programmer som allerede er innspilt. Framover skal han konsentrere seg om å produsere programmer, men program-leder-hatten blir ikke lagt på hylla av den grunn.

- Jeg har lyst til å fortsette som programleder, fastholder Juritzen.

FIKK NOK: TV2 gjorde Juritzen til millionær, men nå forlater han TV2-skuta.