Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Juritzen Forlag blir ikke slått konkurs

Tapte i retten - inngår forlik med Reitangruppen.

PUSTER LETTET UT: Arve Juritzen kan puste ut. Han tapte i retten og måtte betale 6,5 millioner kroner pluss saksomkostninger til Reitangruppen og Interpress Norge. Nå er forliket klart - og han slipper å betale noen ting. Det gjør Boklageret og Litt-link. Foto: Øistein Norum Monsen
PUSTER LETTET UT: Arve Juritzen kan puste ut. Han tapte i retten og måtte betale 6,5 millioner kroner pluss saksomkostninger til Reitangruppen og Interpress Norge. Nå er forliket klart - og han slipper å betale noen ting. Det gjør Boklageret og Litt-link. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Mandag 1. februar barket Arve Juritzen og Magnus Reitan sammen i Oslo tingrett.

Nå er striden løst - Reitangruppen får penger, men Juritzen slipper å betale en eneste krone.

Striden handler om retur på av nesten 100 000 bøker fra Reitangruppens bokdistribusjonssystem Interpress til Juritzen Forlag.

Juritzen er reddet 10. februar falt dommen mellom ?Interpress får medhold i sine krav, Juritzen Forlag tapte må betale Interpress Norge 6,5 mill. Forlaget går konkurs hvis dommen på 6,5 millioner blir stående, har Juritzen hele tida hevdet.

Nå har partene snakket sammen.

- Dette er en fantastisk dugnad, sier en fornøyd Arve Juritzen, som med hjelp fra bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-link kan Juritzen forlag kostnadsfritt gå ut av søksmålet.

- Det er veldig raust - Selv om Reitan og Interpress vant søksmålet på 6.5 millioner kroner, har de opprettholdt tilbudet om et forlik på to millioner kroner. De har også valgt å dekke sine egne saksomkostninger på nesten 200 000 kroner. Det er veldig raust og jeg er takknemlig, sier Juritzen.

Konflikten ble løst ved at Boklageret og Litt-link går inn og betaler Interpress to millioner kroner.

Det gjør de mot å overta juritzen forlags sine bøker hos Interpress. I tillegg vil juritzen forlag overføre ytterlige bøker fra sitt lager.

Slipper å betale en krone - Det var viktig for meg å få løst denne konflikten uten å betale kontanter. Både fordi det var stridens kjerne, men også fordi vi behøver disse pengene til å utvikle nye bøker.

- Også vår faste distributør og lager har vært med på dugnaden slik at vi fikk til en løsning alle er tjent med og kan leve med, sier Juritzen.

- Juritzen Forlag er nå reddet fra konkurs. Vi har flere bøker på bestselgerlistene og vi jobber nå med en meget sterk høstliste. Forlaget flytter inn i nye lokaler i løpet av måneden og nå skal vi sakte, men sikkert bygge oss tilbake til gamle glansdager, sier Arve Juritzen fornøyd.

10. februar falt dommen. I dag ble forliket klart.