Juritzen går fra TV 2

Arve Juritzen forlater TV 2 med øyeblikkelig virkning. Det ble klart i går kveld etter at TV 2 og Juritzen i går ikke kunne bli enige om avtalen til den populære programlederen. - Rart og trist, sier Juritzen, som forlater kanalen etter åtte år.

«Vil du bli millionær» med Arve Juritzen er for tida et av Norges mest populære programmer. Nå er det slutt. I alle fall for Juritzens vedkommende.

TV 2-ledelsen og Juritzen har først og fremst vært uenige om lønnskontrakten, men også om hvilken samarbeidsform de skal ha videre.

- Det er ikke alltid man oppnår det man ønsker seg her i verden, og da valgte jeg å takke for meg i TV 2, sier Juritzen som ikke vil si noe om hvilke summer partene ikke ble enige om.

Nye tilbud

Forhandlingene mellom de to partene har pågått et par ukers tid. Arve Juritzen var tiltenkt rollen som programvert i den nye lørdagssatsningen til TV 2 med start i januar.

Nå går han i stedet tilbake til rollen som administrerende direktør i Metropol Production, MTV Production og Juritzen TV, som fra nyttår blir slått sammen til et selskap.

Bruddet med TV 2 innebærer at han ikke leder flere «Vil du bli millionær». Siste program ble sendt i går kveld. Den aller siste opptredenen i kanalen blir i julaften og 1. juledag. Da sender TV 2 to programmer med Juritzen og Rosemarie Køhn som har tatt for seg juleevangeliet. Programmene er allerede spilt inn.

Men karrieren som programleder slett ikke lagt på is.

- Jeg har lyst tilbake på skjermen.

- Har du tilbud fra andre kanaler?

- Jeg har ikke signert noen kontrakt, nei.

- Men det betyr at du har fått tilbud?

- Jeg har ikke lyst til å si så mye om det. Men våre selskaper selger jo til samtlige norske TV-stasjoner og kontakt med sjefene der har jeg hele tida.

- Dumt av ham!

Sjefredaktør Kåre Valebrokk ante ingenting om bruddet mellom TV 2 og Juritzen da Dagbladet fikk tak i ham på et julebord.

- Det er sikkert dumt av ham! er Valebrokks umiddelbare reaksjon.

- Men for lørdagsunderholdningens del er ikke dette noe problem. Vi har såpass med talenter i dette landet, at vi nok skal klare oss.