Juritzen var «Star Wars»-statist: - Det kom helikopter med hamburgere til oss hver dag

Arve Juritzen på «Star Wars»-settet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) På onsdag er det endelig duket for norgespremiere av den nye «Star Wars»-filmen,  «The Force Awakens». En hel verden sitter og venter i spenning på den syvende filmen i serien, 10 år etter forrige film kom ut.

«Star Wars»-produksjonen i Norge mars 1979 er veldokumentert. Scenene som foregår på den snø- og islagte planeten Hoth i «The Empire Strikes Back» er spilt inn på Finse. Flere nordmenn som i ettertid er blitt kjente personer, var med som statister. Blant andre er både Arve Juritzen, Odd Johan Nelvik og Tom Egeland med.

Hamburgere i helikopter Forfatter og forlagssjef Arve Juritzen, som var 18 år under innspillingen, forteller at de hver dag var oppe på fjellet før sola sto opp og løp i snøen hele dagen.

Noe spesielt skal det ha vært å løpe i snøen med nokså groteske rekvisitter på settet. Det skal ha vært både halve armer og ben, og hoder som ble brukt som spesialeffekter.

- På den tida så kunne de ikke legge til så mye spesialeffekter i ettertid som vi kan i dag med green screen og dataanimasjon,  så vi fikk større inntrykk over hvordan filmen kunne bli under innspilling da, enn hva vil ville fått nå, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer