Jury til salgs

Råspennende thriller om korrupsjon i rettssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Den som i sin tid fulgte O.J. Simpson-saken, fikk vel et par motforestillinger mot det amerikanske rettssystemet. Nå kan man få bekreftet sine verste fordommer ved å se «Runaway Jury», Gary Fleders versjon av John Grishams bestselgerroman.

Det er korrupsjonen av selveste jurysystemet som er tema. På hver sin side i en prinsipielt viktig sak mot våpenindustrien står kanonskuespillerne Dustin Hoffman og Gene Hackman. Ei ung enke søker erstatning av en håndvåpenprodusent etter at hennes mann og ti av hans ansatte ble skutt av en tidligere kollega i en jobbmassakre.

«Jurykonsulent»

Hackman spiller bakmannen Rankin Fitch, ekspert på juryutvelgelse og engasjert av våpenfabrikanten. Han har en hel stab av tvilsomme individer og en mobil kommandosentral med seg til å spionere på og kartlegge holdningene til potensielle jurymedlemmer, slik at saksøktes advokat kan få flest mulig våpenelskere i juryen.

På motsatt side sitter den idealistiske advokaten Wendell Rohr (Hoffman), som heller ikke er helt fremmed for litt kreativ bruk av jurykonsulenter for å sikre seg våpenmotstandere blant de tolv edsvorne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer