Juryens begrunnelse

Styrken i «blå» ligger i vekslingen mellom det utpreget poetiske språket og det helt konkrete. «Gi meg sommeren» er et ikke ukjent lyrisk motiv, men dette brytes opp av det svært konkrete «skandinaviske».

Et annet fortrinn er bevegelsen i diktet. Sommeren starter i havet, man kan formelig kjenne hvordan Golfstrømmen bringer sommeren nordover til oss.

En sommer-skildring kan lett bli en personlig farget og følelsesladet utlegning. Juryen mener at dikteren har klart å formidle noe allment om sommeren, som alle kan kjenne seg igjen i. Dette er nasjonal- eller bonderomantikk formidlet på en frisk, ungdommelig måte. Å skrive et friskt naturdikt er utvilsomt en god prestasjon.

Juryen har dessuten merket seg tittelen. «Blå» er et ord som vanligvis forbindes med «blues», melankoli og tungsinn. Her er det derimot sommeren som er blå, og assosiasjonene rundt ordet trekkes i en annen, mer optimistisk og positiv retning.

Dagbladets Poetikonjury består av Håvard Rem (forfatter), Marian Aalmo Fredin (kulturjournalist), Morten Skogly (www.katode.org/poetikon), Ingrid Sande Larsen (Dagbladet :på nettet) og Unn Conradi Andersen (ansvarlig for litteratur :på nettet)