Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Juryens begrunnelse

Geir Svanholm ble forrige måneds poetikon, og med det fullendte diktet «,Anleggskokka» går han nok en gang av med seieren. Dagbladet.no har laget to videoversjoner av diktet. Dagbladet.no har laget to videoversjoner av vinnerdiktet. Se Henriette Lystrup lese

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diktet er et overbevisende portrett av ei anleggskokke, et menneske som har levd et langt, strevsomt liv. «De grove merkene», «årringer», «grønnsåpeskurt panel» og «lanolin» er en gjennomført rekke av bilder - diktets fremste styrke. Her har forfatteren full kontroll.

Kontrasten mellom den slitne, grove skikkelsen og det mye, bløte i siste avsnitt er også suveren. «Anleggskokka» preges av en dikterisk bevissthet, men bevarer samtidig en sanselighet som man kan spore i mange av Geir Svanholms dikt. Dagbladet.no har laget to videoversjoner av vinnerdiktet. Se Henriette Lystrup lese "Anleggskokka." og se versjon to av diktet her.