Jussprofessor hardt ut mot «Ja til bilen»-Jarle

Mener Jarle Aabø bryter straffeloven.

MDG-PROFILER: Lan Marie Berg og Eivind Trædal i Miljøpartiet De Grønne blir ofte omtalt av nettstedet Ja til bilen i Oslo. En jussprofessor mener nå omtalen har utviklet seg til å bli straffbar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MDG-PROFILER: Lan Marie Berg og Eivind Trædal i Miljøpartiet De Grønne blir ofte omtalt av nettstedet Ja til bilen i Oslo. En jussprofessor mener nå omtalen har utviklet seg til å bli straffbar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dagens episode av Dagbladets podcast, «Siste med Marie Simonsen», tar man opp hets av politikere og hvor grensene går. Når er det legitim kritikk av offentlige personer og når er det personlig hets og sjikane?

Nettstedet Ja til bilen i Oslos omfattende omtale av ekteparet og MDG-politikerne Lan Marie Nguyen Berg og Eivind Trædal, diskuteres i den forbindelse av Dagbladet-kommentator Marie Simonsen og jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen.

Professoren ble blant annet oppringt av Simonsen fordi han på Twitter 6. juni skrev følgende:

«Min vurdering er at Aabøs stadige, løgnaktige hets av Eivind Trædal og Lan Marie Berg har overskredet grensen for det straffbare etter straffeloven paragraf 266. Vidt spillerom for å kritisere politikere, ikke like vidt for ren hets. Vi må beskytte demokratiet.»

- Stjeles bilder

Med det som utgangspunkt diskuterer Simonsen og Marthinussen om hvor grensen går, og eksperten svarer på hvorfor han mener at Jarle Aabø har brutt straffeloven. Marthinussen kommer med krass kritikk av Aabøs virksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer