Just a Little Teardrop for Teddy

Sverre Kjelsberg minnes i respekt med «Just a Little Teardrop», helst sittende i en to-etasjers buss med stopp i Waterloo Sunset.

TEDDY: The Pussycats holder konsert i motorsenteret i Hvervenbukta. Sverre Kjelsberg "Teddy" foran til venstre med bassgitar

Foto: John Myhre / Aftenposten / NTB Scanpix
TEDDY: The Pussycats holder konsert i motorsenteret i Hvervenbukta. Sverre Kjelsberg "Teddy" foran til venstre med bassgitar Foto: John Myhre / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sverre Kjelsberg (1946 -2016) er også gått ut av rockens evige refrenger, uventet kom denne triste beskjed i dag . For mange, som i de siste drøye 50 åra har fulgt med i norsk populærmusikk, er Kjelsberg først og fremst synonymt med The Pussycats. Han ble født i en av verdens fineste byer det er å gå på snørra i, Tromsø by night.

Kjelsberg var den første reale frontmannen i norsk pop og rock, såpass må det være lov å skrive. Hvorfor? Fordi han hadde utseendet, han gikk kledd som om han kom rett ut fra Kinks-låta («Dedicated Follower of Fashion», 1966) og han serverte solide bassriff med en tidsriktig stemme.

En tjukkas som så på Kosekroken forstod ikke dette for 50 år siden, men i retrokikkerten var nok «Teddy», som han ble kalt i Pussycats-kretser, en av årsakene (Beatles og Stone også selvsagt) til at bruttern og hans kamerater plutselig gikk med ei rød og ei gul strømpe og åletrange bukser med striper. Den lokale helten Ansgar Johansen, Smith blant venner, må også nevnes. Han så kliss lik ut som Teddy i perioden med smale solbriller.

The Pussycats ble grunnlagt i 1964 under navnet The Arctics. Kjelsberg på bass og sang, sammen med Ottar «Jimmy» Aasegg, gitar, Trond Graff, gitar og orgel og Friedel «Freddy» Brandt på trommer. The Pussycats var det første norske bandet som sørget for de største piggtrådmusikkoverskriftene. Noe som foreldregenerasjonen med hatt og permanent ellers ristet på hodet av da de kom fra England og Amerika. Disse gutta var jo helt gærne, langt hår og alt hadde de. Og, de kledde seg jo veldig snålt også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer