Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Justin Bieber til «Senkveld»

29. oktober sitter den kanadiske popprinsen i sofaen hos Thomas Numme og Harald Rønneberg.

TIL NORGE: Justin Bieber kommer til Norge i slutten av oktober for å spille inn en spesialsending av «Senkveld med Thomas og Harald». Foto: AP
TIL NORGE: Justin Bieber kommer til Norge i slutten av oktober for å spille inn en spesialsending av «Senkveld med Thomas og Harald». Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Senkveld med Thomas og Harald» får eksklusivt besøk av Justin Bieber, under en Bieber-spesialsending på Chateau Neuf torsdag 29. oktober.

21-åringen kommer til å spille en minikonsert i Storsalen på Chateau Neuf. Ifølge konsertstedets hjemmeside har Storsalen en kapasitet på 1000 mennesker.

Det er kun de som har fått tildelt billetter gjennom konkurranser som vil få tilgang på området rundt konsertstedet, skriver Biebers plateselskap Universal Music i en pressemelding.

Konserten vil sendes på TV 2 senere i høst.

Lest denne? Bieber slettet mye omtalt nakenbilde

- Ville prøve noe annet - Det er veldig gøy at vi får Justin Bieber tilbake til Norge. Forrige gang han var her spilte han for 70 000 stykker, tre kvelder, på Telenor Arena. Men nå blir det en liten minikonsert for fans og media, sier Gjermund Moastuen, Markedsdirektør i Universal til Dagbladet.

- Hvorfor ville dere gjøre det på den måten?

- Senkveld er et hyggelig tv-show som når målgruppa veldig bra. Dette blir en showcase der han får muligheten til å eksponere flere låter.

- Var andre TV-program vurdert?

HYYL: Slik så det ut da Justin Bieber hadde konsert i Telenor Arena i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HYYL: Slik så det ut da Justin Bieber hadde konsert i Telenor Arena i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Ved forrige albumslipp hadde vi et lengre TV-intervju med Monkberry og Skavlan som ble sendt på NRK, nå ville vi prøve noe annet.

- Hvordan får fansen tak i billetter?

- Det kommer til å bli arrangert konkurranser utover de neste ukene på TV 2.no og i de forskjellige kanalene til vi samarbeider med, sier Moastuen, men vil ikke røpe hvilke samarbeidspartnere det er snakk om.

- Å be om bråk - Lukket showcase har stort sett vært vanlig med artister som ikke har slått gjennom, da for å presentere den neste store. Det har ikke vært like vanlig for etablerte storartister. Å gjøre det med Justin Bieber er nesten bare å be om bråk, sier Dagbladets musikkansvarlig, Sandeep Singh.  

- Det blir nok ikke like mye bråk som sist, de fleste av fansa hans har blitt mer voksne, men Bieber er fortsatt en av verdens største artister, legger han til.

Singh trekker fram at det er en veldig god booking for TV 2 Senkveld, og at det virker som om Universal Music bruker anledningen til å gjøre en lukket showcase.

Musikkeksperten stusser over at plateselskapene satser på lukkede promokonserter med større artister, slik som det også ble gjort da artisten The Weeknd gjestet Oslo.

- Slike konserter bygger en forventning til plata som kommer. Men jeg skjønner ikke helt hva bransjen får ut av en sånn type konsert med såpass etablerte artister, bortsett fra en hipster-eksklusivitetsgig som skapes på sosiale medier.

- Litt kjipt Oda Henriette Vang Fuglstad har vært trofast «belieber» i flere år. 18-åringen fra Sande i Vestfold er initiativtaker bak Facebook-siden «Norwegian Beliebers», som har over 5 000 følgere.

Fuglstad jubler over det kommende Bieber-besøket.

BIEBER-FAN: Oda Fuglstad driver Justin Bieber-fanside, og håper å vinne billett til kanadierens konsert på Chateau Neuf. Foto: Privat
BIEBER-FAN: Oda Fuglstad driver Justin Bieber-fanside, og håper å vinne billett til kanadierens konsert på Chateau Neuf. Foto: Privat Vis mer

- Det virker som om han liker Norge, sier hun til Dagbladet.

Samtidig synes 18-åringen det er litt kjipt at man ikke kan kjøpe billett, men må stole på vinnerlykken.

- Jeg skjønner jo at det er sånn. Det kommer til å ta helt av, siden det er veldig mange som liker ham og som har lyst til å se ham.

Ifølge Fuglstad er Bieber like populær i 2015 som da han besøkte Norge i 2013.

- Flere av fansen hans har blitt eldre nå. I hvert fall jeg liker de nye sangene han kommer med. Jeg liker at han er blitt mer moden, sier Sande-jenta, som sto på første rad da kanadieren opptrådte i Telenor Arena for to år siden.

Forventer oppstyr Fuglstad har store forventninger til «Senkveld»-besøket.

- Jeg tror det blir sykt bra. De er utrolig morsomme, de programlederne. Jeg tror det blir litt annerledes enn da Justin Bieber var på «Skavlan». Jeg tror det her blir mer gøyalt.
Programleder Thomas Numme synes det er utrolig gøy at at Bieber tar turen innom Norge for å besøke «Senkveld».

- Dette gleder vi oss skikkelig til, både til å høre ham spille og til å bli bedre kjent med Justin Bieber, sier «Nummis».

Medprogramleder Harald Rønneberg er noe bekymret for hørselen.

- Ja, og vi tror det kan bli litt oppstyr når han kommer, så vi har investert i splitter nye støydempende hodetelefoner, sier han.

Brøt sammen i tårer Bieber har besøkt Norge to ganger tidligere, og skapte hysteri da han holdt gratiskonsert på Operataket i Oslo i 2012. Den gang samlet tusenvis av jenter seg i sentrum i håp om å få et glimt av den kanadiske superstjernen.

FÅR STJERNEBESØK: «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg lager en «Justin Bieber spesial»-sending. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR STJERNEBESØK: «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg lager en «Justin Bieber spesial»-sending. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I 2013 besøkte Bieber Telenor Arena. Dagbladet anmeldte konserten på direkten - se terningkastene her. I tillegg trillet komiker Bård Tufte Johansen en klar femmer for kanadierens prestasjon på scenen.

Biebers nyeste singel «What Do You Mean?» har kapret en førsteplass på hitlistene både i Norge og USA. Etter at artisten hadde fremført låten under årets MTV Music Video Awards brøt han sammen i tårer på scenen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!