Justin Bieber velger norske låter

Dermed blir livet til André (34) fra Oslo aldri det samme igjen.

GODT NORSK: Justin Bieber (18) bruker to låter av nordmannen André Lindal på sin kommende plate. En av dem er aktuell som single. Foto: SCANPIX/EPA
GODT NORSK: Justin Bieber (18) bruker to låter av nordmannen André Lindal på sin kommende plate. En av dem er aktuell som single. Foto: SCANPIX/EPAVis mer

To av låtene på Justin Biebers nye album er (delvis) skrevet av nordmannen André Lindal. Det avslører 34-åringen selv på sin Facebook-side, snappet opp av nettstedet 730.

Den Los Angeles-bosatte Oslo-mannen skal ha komponert og produsert låtene «She Don't Like the Lights» og «As Long As You Love Me» sammen med Rodney Jerkins, en Grammy-nominert låtskriver som tidligere blant annet har jobbet med Michael Jackson og Whitney Houston.

- Forandrer liv Låtene blir å finne på «Believe», som er tenåringsidolets tredje skive og i salg fra 13. juli. Til MTV har Justin Bieber selv snakket om at «As Long As You Love Me» - som har rapperen Big Sean som gjestevokalist - er aktuell som singleutgivelse.

- Plasseringer som dette forandrer liv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke ennå, sier Lindal til 730, og takker både Jerkins og sin manager for å ha fått muligheten til å levere låter til en av verdens største artister.

Han akkompagnerte selv Justin Bieber da låtene ble spilt inn:

- Det var en sykt spennende kveld da Bieber var i studio. Jeg spilte piano, Justin sang perfekt. Rodney var der og jammet.... Og låtene ble fabelaktige! Alt klaffet, alle var i toppform og utfallet er gull! sier Oslo-mannen til 730.

Skrev for Medina André Lindal er utdannet vel den renommerte musikkskolen Berklee i Boston, og var også med på å skrive «What Are Words» som var en stor hit for Chris Medina i fjor.

Han skriver seg nå inn på den eksklusive lista over nordmenn som gjør seg gjeldende i den amerikanske musikkbransjen - og kan trolig se fram til fete royalty-sjekker. Mest kjent i dette selskapet er Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate.

Begge de to første Bieber-albumene solgte til platina i USA såvel som i en rekke andre land, og mottakelsen til førstesingelen fra Believe, «Boyfriend», tyder på at interessen for den nå 18 år gamle sangeren langt fra har sluknet.

MEDKOMPONIST: Andre Lindal har laget låtene sammen med Rodney Jenkins, produsenten som tidligere har jobbet med blant andre Michael Jackson, Whitney Houston, Spice Girls, Destiny's Child, Lady Gaga og amnge fler. Foto: Stella Pictures
MEDKOMPONIST: Andre Lindal har laget låtene sammen med Rodney Jenkins, produsenten som tidligere har jobbet med blant andre Michael Jackson, Whitney Houston, Spice Girls, Destiny's Child, Lady Gaga og amnge fler. Foto: Stella Pictures Vis mer