FEST: I «The Social Network» har Facebook-grunnleggerne gode grunner til å feire nettsamfunnets vekst. På en av festene misbruker Justin Timberlakes (t.h.) rollefigur, Napster-grunnleggeren Sean Parker, kokain mens de andre festdeltagerne hører på en Gluecifer-låt. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
FEST: I «The Social Network» har Facebook-grunnleggerne gode grunner til å feire nettsamfunnets vekst. På en av festene misbruker Justin Timberlakes (t.h.) rollefigur, Napster-grunnleggeren Sean Parker, kokain mens de andre festdeltagerne hører på en Gluecifer-låt. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures NorwayVis mer

Justin Timberlake kokain-ruser seg til norsk rockelåt

Gluecifer akkompagnerer syndige scener i ny Facebook-film.

||| (Dagbladet): Kritikerroste «The Social Network» forteller historien om grunnleggerne av Facebook.

Etter USA-premieren forrige helg suste filmen rett inn på førsteplassen på den amerikanske kinotoppen.

I en fersk artikkel på amerikanske Crawdadys nettsider beskriver musikkmagasinets journalist hvordan han satt helt oppslukt da han så den.

For så å bli blåst tilbake til virkeligheten av beintøff norsk rock idet Gluecifers «Black Book Lodge» begynner å spille.

Sangen settes på av folkene på en heidundrende Facebook-fest. Og i et rom i overetasjen er Justin Timberlake, som spiller Napster-grunnleggeren Sean Parker, i ferd med å trekke inn noen striper kokain fra magen til en mindreårig lærling.

- Perfekt. Det er jo akkurat det låta handler om, sier Gluecifer-gitarist Arne «Captain Poon» Skagen til Dagbladet.

Tjener en god slump Visjonære musikere er riktignok et begrep, men likevel:

- Så da dere ga ut låta i 2003, hadde dere skrevet en sang om Justin Timberlake og kokain på magen til en mindreårig lærling i en Facebook-film?

- Nei, ikke spesifikt. Men den handler om det også på en måte.

Etter en innholdsrik karriere ble Gluecifer oppløst i 2005, men Skagen forteller at det fortsatt dukker opp en del forespørsler om å bruke musikken deres i ulike sammenhenger.

- Det er fett at det fortsatt finnes folk med anstendig musikksmak. Vi skulle hatt flere greier som Facebook-filmen, da hadde økonomien rulla mye bedre.

ROCKER: Etter at Gluecifer ble oppløst satser Arne «Captain Poon» Skagen nå for fullt med Bloodlights. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
ROCKER: Etter at Gluecifer ble oppløst satser Arne «Captain Poon» Skagen nå for fullt med Bloodlights. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer

Skagen vil ikke røpe hvor mye han og de gamle bandkompisene tjener på at sangen deres er med i filmen.

- Men det er nok til å leve Herrens glade dager i to en halv uke. Det er flytende hva man får for sånt som dette, men det er en god slump penger, det er det.

Gluecifer og Grieg I tillegg til «Black Book Lodge» har også Nine Inch Nails' Trent Reznor laget en egen versjon av «I Dovregubbens Hall» til filmen.

Slik Griegs musikk lever videre etter hans død, setter Skagen pris på at Gluecifers gjør det samme.

- Sånn er det med rock. Det går i bølgedaler, men den finnes alltid der. Vi beviste gjennom en passe lang karriere at vi hadde noe å tilføre sjangeren, og vi fikk mange tilhengere, så jeg tror folk alltid vil finne tilbake til musikken vår.

Likevel fører neppe «The Social Network»-soundtracket til noe Gluecifer-comeback.

- Jeg har hørt at man aldri skal si aldri, men i vårt tilfelle kan vi faktisk si det.

«The Social Network» får norsk premiere 22. oktober.

GLUECIFER:  Vokalist Biff Malibu / Frithjof Jacobsen, gitarist Raldo Useless / Rolf Yngve Uggen, gitarist Captain Poon / Arne Skagen, trommis Danny Young og bassist Stu Manx / Stig Amundsen. Foto: Gorm K. Gaare / Dagbladet
GLUECIFER: Vokalist Biff Malibu / Frithjof Jacobsen, gitarist Raldo Useless / Rolf Yngve Uggen, gitarist Captain Poon / Arne Skagen, trommis Danny Young og bassist Stu Manx / Stig Amundsen. Foto: Gorm K. Gaare / Dagbladet Vis mer