SMOKINGKLEDD: Justin Timberlake stilte i smoking på konserten i Parken i går, men ikke den smokingen. Politikens anmelder bøyer seg nærmest i støvet over entertainerens kraftprestasjon.
SMOKINGKLEDD: Justin Timberlake stilte i smoking på konserten i Parken i går, men ikke den smokingen. Politikens anmelder bøyer seg nærmest i støvet over entertainerens kraftprestasjon.Vis mer

Justin Timberlake skrev egentlig hit for Michael Jackson

'N Sync-hit var tiltenkt Kongen av pop.

For 'N Sync-fansen er det nok en overraskelse at en av boybandets største hiter egentlig var skrevet for «The King of Pop», skriver The Huffington Post.

I morgen kommer artisten til Telenor Arena med en imponerende hitparade, og med knallgode kritikker hele veien. 

«Smokingkledde Justin Timberlake satte nye standard for stadion-popen», skriver musikkanmelderen i Politiken etter konserten i Parken i går som han omtaler som «en praktprestasjon».

Smokingkledd Showet har ingredienser som Tom Ford-smokinger, 1920-talls-inspireret koreografi, moonwalk og selvsagt «sexy moves».

33-åringen fra Tennessee, med bakgrunn fra boyband, regnes som en av verdens største showmenn. 

KONGEN: Michael Jackson fra konsert på Valle Hovin.
KONGEN: Michael Jackson fra konsert på Valle Hovin. Vis mer

Etter Michael Jacksons død er det svært få som på samme måte kan synge, danse og gjennomføre en dramatisk konsertkoreografi som ham.

Med «20/20 Experience Tour» gjør han det igjen, har vært gjennomgangstonen i anmeldelsene. 

Stor fan av Michael Da Timberlake hadde en langdistansesamtale med «On Air With Ryan Seacrest» i går, og snakket om hans nye  Michael Jackson-sang, «Love Never Felt So Good», avslørte han i samme slengen at han faktisk skrev 'N Sync-låta «Gone«» som ble en kjempehit, for popikonet.

'N Sync slo gjennom med singlene «I want you back» og «Tearin' up my heart». Deres selvtitulerte debutalbum fra 1997 solgte over ti millioner eksemplarer.

- Interessant nok, så var det sanger på det siste 'N Sync-albumet...spesielt en sang; «Gone» som jeg egentlig skrev for Michael. Jeg har alltid vært en stor fan. Det fikk meg til å mimre om den gang han opptrådte sammen med 'N Sync, da vi opptrådte i Madison Square Garden sammen med ham, og de mange møtene jeg hadde med ham som bare handlet om musikk, forteller han til Seacrest.

Ble Billboard-hit Det var tilfeldigheter som gjorde at 'N Sync endte opp med sangen som ble nummer 11 på Billboard Hot 100.

STARET MED BOYBAND: *NSYNC, fra venstre, JC Chasez, Lance Bass, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick, og Justin Timberlake med skikkelig fine krøller. *NSYNC var en av de mest populære boybandene i verden som solgte millioner av album og dominerte musikkscenen på slutten 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet sammen med andre grupper som Backstreet Boys. Foto: AP Photo/Kathy Willens
STARET MED BOYBAND: *NSYNC, fra venstre, JC Chasez, Lance Bass, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick, og Justin Timberlake med skikkelig fine krøller. *NSYNC var en av de mest populære boybandene i verden som solgte millioner av album og dominerte musikkscenen på slutten 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet sammen med andre grupper som Backstreet Boys. Foto: AP Photo/Kathy Willens Vis mer

- På et A&R-møte sa jeg: «Vel, jeg skrev denne sangen«». Alle hørte den, og det ble bestemt der og da at den skulle med. Jeg har vært så heldig at jeg har jobbet med strålende mennesker i musikkindustrien, og de største har alltid sagt: «En god sang er en god sang», sier han.

Neptunes hit Det var ikke siste gang Timberlake ender opp med en sang som var tiltenkt Jackson.

Ifølge Billboard tilbød The Neptunes først «Rock your body» til Jackson til hans 2001-album «Invincible», men han takket nei. Sangen dukket derimot opp på Timberlakes debut-soloalbum «Justified» og spratt helt opp på femte plass på Billboard Hot 100-lista, og dermed tok solokarrieren virkelig av.
Kun ett opptak Å gjenskape og utvikle «Love Never Felt So Good» som Jackson først spilte inn som en demo i 1983, var en ganske krevende oppgave, særlig fordi originalen var så enkel.

- Demoen er bare Michael og et piano. Da vi fikk opptaket for å jobbe med det, viste det seg at det ikke gikk an å skille Michaels vokal fra pianoet. Alt var ett eneste opptak. Vi fikk folk til grave gjennom arkivene og dette er altså den eneste demoen som eksisterer. Det ga oss virkelig følelsen av tidlig 80-tall, og jeg tenkte mye på utgivelser som «Off the Wall/Thriller», sier han.   

Suksessgutten
Som 12-årig blev han sangstjerne i Disneys tv-show «The Mickey Mouse Club» sammen med andre medlemmer som Britney Spears, Christina Aguillera og Ryan Gosling, og dessuten JC Chasez som han seinere startet 'N Sync sammen med.

 I 2002 kom Timberlakes millionselgende debutalbum «Justified» som regnes som en uhyre velllykket transformasjon fra tenåringsidol til voksen popstjerne. Andrealbumet «FutureSex/LoveSounds» kom 2006 og
«The 20/20 experience» er altså hans tredje album, produsert av ham selv, Timbaland, Jerome Harmon og Rob Knox.

STILIG: Justin Timberlake opptrer med 20/20 Experience-turneen i Madison Square Garden i New York City i februar.  AFP
STILIG: Justin Timberlake opptrer med 20/20 Experience-turneen i Madison Square Garden i New York City i februar. AFP Vis mer
 INGEN OVER: Michael Jackson fra coveret til "Off the Wall" fra 1979.
INGEN OVER: Michael Jackson fra coveret til "Off the Wall" fra 1979. Vis mer