LEDER

Justisdepartementet bør snarest ta mandatet fram fra skuffen

Gransk politiet nå.

EIRIK JENSEN DA HAN VAR POLITILEDER: Uavhengig av om ekspolitimannen er skyldig eller ei, har saken sådd tvil om vi har et korrupsjonsfritt politi, og brakt fram en rekke forhold ved etatens arbeid som bør undersøkes nøye.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
EIRIK JENSEN DA HAN VAR POLITILEDER: Uavhengig av om ekspolitimannen er skyldig eller ei, har saken sådd tvil om vi har et korrupsjonsfritt politi, og brakt fram en rekke forhold ved etatens arbeid som bør undersøkes nøye. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det fem år siden Eirik Jensen ble pågrepet. Denne uka ble det klart at ekspolitimannen må gjennom en full ny runde i lagmannsretten, så det er ingen grunn til å vente noen rettskraftig dom i den alvorlige korrupsjonssaken før om halvannet år. I tillegg kommer en eventuell runde i Høyesterett. Da kan det være gått sju år siden pågripelsen.

Dersom man er det minste interessert i å gjennomføre noen skikkelig gransking av Oslo-politiet i forbindelse med Jensen-saken, kan den ikke vente så lenge. Som også denne rettssaken har vist: En etterforskning blir vanskeligere, jo lengre tid som går etter det man vil ha undersøkt.

Utsettelsen av den lovede granskningen er derfor urovekkende. Da Jensen funnet skyldig av Oslo tingrett, tok daværende justisminister Per-Willy Amundsen initiativ til en ekstern og uavhengig gransking.

Hans begrunnelse var at tilliten til politiet er svekket som følge av Jensen-saken. Amundsen hadde rett. Uavhengig av om Eirik Jensen er skyldig eller ei, har saken sådd tvil om vi har et korrupsjonsfritt politi, og brakt fram en rekke forhold ved etatens arbeid som bør undersøkes nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer