Justisministerens indre sirkel

PERSONVERN: Knut Storberget utnytter sin posisjon til å plassere medspillere i essensielle maktposisjoner i Norge.

REGLENE BLE ENDRET: Åremålet til direktøren i Politidirektoratet, Ingelin Killengreen, ble forlenget av justisminister Knut Storberget. Det er bare en av flere slike dypt problematiske avgjørelser ministeren har tatt, mener kronikkforfatteren.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
REGLENE BLE ENDRET: Åremålet til direktøren i Politidirektoratet, Ingelin Killengreen, ble forlenget av justisminister Knut Storberget. Det er bare en av flere slike dypt problematiske avgjørelser ministeren har tatt, mener kronikkforfatteren. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I JANUAR I FJOR la justisminister Knut Storberget frem et endringsforslag om utvidelse av åremålet til direktøren i Politidirektoratet. Bakgrunnen for forslaget var at den sittende politidirektøren, Ingelin Killengreen, etter loven skulle gå av 1. september 2009. I en spørreundersøkelse utført av NRK kom det frem at bare én fagforeningsleder i de 27 politidistriktene var positivt innstilt til at Killengreen skulle fortsette. Mange politikere var også motstandere av forslaget og trakk frem grunnleggende prinsipper som ville bli brutt, men forslaget ble likevel vedtatt samme dag som det ble lagt frem.

På bakgrunn av høylytt debatt i media og en generell motstand blant høringsinstansene ble stillingen ikke automatisk utvidet for den sittende direktøren; det ble i stedet bestemt at den skulle utlyses åpent. Øvrige søkere utrykte likevel oppgitthet. Curt A. Lier, leder for Politijuristene, påpekte at det ikke lenger var noen vits i å søke, ettersom resultatet åpenbart var avgjort på forhånd. Killengreen selv uttalte at hun måtte ha tillit for å kunne fortsette i jobben, noe som ikke var tilfelle, men når alt kom til stykket fikk likevel Killengreen beholde stillingen sin i ytterligere tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer