RIVEMINISTER: Regjering den norske ved kommunal - og moderniseringsministeren, som heretter må belage seg å få skrevet navnet sitt med tre Y-er, kan fortsatt snu i saken rundt Y-blokka. Y for Ypperlig det. Foto: Jacques Hvistendahl
RIVEMINISTER: Regjering den norske ved kommunal - og moderniseringsministeren, som heretter må belage seg å få skrevet navnet sitt med tre Y-er, kan fortsatt snu i saken rundt Y-blokka. Y for Ypperlig det. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Jyn Tyre Synner har lagt hodet på Y-blokka

Riv ned hele alfabetet, men behold bokstaven Y for Y-blokka. Kommunal - og moderniseringsminister, Jyn Tyre Synner, du må snu i denne delikatene saken. Husk, du er HøYre-mann.

Verdensteatret. Skansen friluftsrestaurant. Bislett stadion. Det engelske kvarter. Riv ned. Vaterland du gamle. Mimrehoder som meg skal holde kjeft. Bygg nytt.

Rive ned, vi bygger for framtidige generasjoner, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner aka Tingeling.

Riv ned, bygg for framtidige generasjoner ble det sagt før i tida også da vi - som i dag er grå i luggen - nettopp var framtidige generasjoner, men som verken da eller nå blir hørt av de rivekåte, de som river byhistorien i filler, de som bygger sin ideologi på bingo og tippetegn Y for Pokerfjes.

Høyre skal jo være et verdikonservativt parti, men de er det nye Frp, kunnskaps- og historieløse. En gjeng Gucci- og Hugo Boss-politikere som fronter grønne snusbokser med en alvorlig mine. Y-blokka må vike, hvor er Jan Erik Vold?

Riv ham ned. Riv byen i filler og la Fabian heise bløtkakesmilet på halv stang. Riv ruskende galt, ja, men den som river er moderne, tenker langsiktig og er en politiker i tida, vi andre river oss i håret.

Eller skal vi rive i en drink på Y-blokka? Vekk med Picasso, som selvsagt skal tas vare på. I dag står bokstaven Y for den Ynkelige Sanner. Y for S for FY-blokka.

Hei, når skal dette landet få politikere som kan sin A, B, C og Y? Har de gått samme språkkurs som sine forgjengere? De som rev Det engelske kvarter ved Solli plass i Oslo, oppført mellom 1882 og 1886 - og som i sin samtid var blant byens mest eksklusive boliger.

Det engelske kvarter ble fjernet for godt i 1965, revet ned så framtidige generasjoner skulle juble for Ind-Eks-huset.

Puh, riv ut hjertet av byen, og du står igjen med Galleri Oslo, Postgirobygget og den nye skyline ved Oslo S?

Jeg mener; skal det først bygges Oslo Skyline, så gjør det ordentlig med 95 etasjer og ikke et sånt Lego-aktig miniputtvrøvl.

Y for Lars Lillo, han som må synge gamle sanger om igjen. Slik at vi innflyttere kan sveve over stakkars, stakkars Oslo b for Y.