Jyn Tyre Synner har lagt hodet på Y-blokka

Riv ned hele alfabetet, men behold bokstaven Y for Y-blokka. Kommunal - og moderniseringsminister, Jyn Tyre Synner, du må snu i denne delikatene saken. Husk, du er HøYre-mann.

RIVEMINISTER: Regjering den norske ved kommunal - og moderniseringsministeren, som heretter må belage seg å få skrevet navnet sitt med tre Y-er, kan fortsatt snu i saken rundt Y-blokka. Y for Ypperlig det. Foto: Jacques Hvistendahl
RIVEMINISTER: Regjering den norske ved kommunal - og moderniseringsministeren, som heretter må belage seg å få skrevet navnet sitt med tre Y-er, kan fortsatt snu i saken rundt Y-blokka. Y for Ypperlig det. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdensteatret. Skansen friluftsrestaurant. Bislett stadion. Det engelske kvarter. Riv ned. Vaterland du gamle. Mimrehoder som meg skal holde kjeft. Bygg nytt.

Rive ned, vi bygger for framtidige generasjoner, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner aka Tingeling.

Riv ned, bygg for framtidige generasjoner ble det sagt før i tida også da vi - som i dag er grå i luggen - nettopp var framtidige generasjoner, men som verken da eller nå blir hørt av de rivekåte, de som river byhistorien i filler, de som bygger sin ideologi på bingo og tippetegn Y for Pokerfjes.

Høyre skal jo være et verdikonservativt parti, men de er det nye Frp, kunnskaps- og historieløse. En gjeng Gucci- og Hugo Boss-politikere som fronter grønne snusbokser med en alvorlig mine. Y-blokka må vike, hvor er Jan Erik Vold?

Riv ham ned. Riv byen i filler og la Fabian heise bløtkakesmilet på halv stang. Riv ruskende galt, ja, men den som river er moderne, tenker langsiktig og er en politiker i tida, vi andre river oss i håret.

Eller skal vi rive i en drink på Y-blokka? Vekk med Picasso, som selvsagt skal tas vare på. I dag står bokstaven Y for den Ynkelige Sanner. Y for S for FY-blokka.

Hei, når skal dette landet få politikere som kan sin A, B, C og Y? Har de gått samme språkkurs som sine forgjengere? De som rev Det engelske kvarter ved Solli plass i Oslo, oppført mellom 1882 og 1886 - og som i sin samtid var blant byens mest eksklusive boliger.

Det engelske kvarter ble fjernet for godt i 1965, revet ned så framtidige generasjoner skulle juble for Ind-Eks-huset.

Puh, riv ut hjertet av byen, og du står igjen med Galleri Oslo, Postgirobygget og den nye skyline ved Oslo S?

Jeg mener; skal det først bygges Oslo Skyline, så gjør det ordentlig med 95 etasjer og ikke et sånt Lego-aktig miniputtvrøvl.

Y for Lars Lillo, han som må synge gamle sanger om igjen. Slik at vi innflyttere kan sveve over stakkars, stakkars Oslo b for Y.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer