K-rådet: - Folk må tåle sykkelspøken

Syklister forteller om daglig angrep, men Kringkastingsrådet mener de må tåle at deres situasjon spøkes om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en «Nitimen»-sending i forrige uke tullet Pål Thoresen med hvordan folk kan rydde veisyklistene av banen ved å bruke bildøra.

Uttalelsene har den siste uka fått lytterne til å se rødt.

Mange protester NRK har fått mer enn 20 klagebrev om uttalelsene. Og torsdag ble klagene behandlet av Kringkastingsrådet.

- Disse sykkelklagene har fått betydelig oppmerksomhet, så vi starter rett og slett med dem, sier leder for Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold i starten av dagens møte.

Både Syklistenes landsforening og Norges sykkelforbund er blant dem som har klaget på radioinnslaget, og en av begrunnelsene er at utspillet «kan virke latterlig for mange, men for syklistene er dette blodig alvor».

En av klagerne hevder at spøken er et uttrykk for et ekstremt hat mot syklistene. Klageren forteller at syklister daglig blir angrepet, og kommer med eksempler som at syklister har blitt spylt ned med salmiakk og har blitt utsatt for tegnestift-angrep.

Må tåles Likevel mener rådet at «Nitimen»-spøken er langt innenfor det NRK-lytterne må tolerere. Men det ble også poengtert at flere syklister blir drept i trafikken hvert år, og at oppmerksomheten rundt sykkelspøken viser at tematikken er noe NRK bør dekke journalistisk, og at man må sikre ansvarliggjøring av myndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer