Kaada solo

Etter turneen med Rikskonsertene i september tar Cloroform en velfortjent pause. John Erik Kaada går egne veier, og gir ut et vokalbasert personlig soloalbum.

- Jeg opplevde en skikkelig identitetskrise for et halvt år siden. Jeg har alltid tenkt at musikk er noe jeg driver med for gøy, og at jeg snart skulle få noe «skikkelig» å gjøre. Plutselig forsto jeg at jeg var fullbooket for et år framover i tid, og har en inntekt å leve av. Jeg forsto jeg er en musiker . Skrekkens yrke, sier John Erik Kaada alvorlig.

En framtid som musiker høres ut som en ønskedrøm for mange håpefulle, men Kaada er skeptisk til bransjen:

- Vi har opplevd at turnélivet lett går i feil retning, det er så mange feller å gå i. I musikkbransjen er det mye dårlige vibber - bransjen er full av mennesker med komplekser og spenninger.

Cloroform-pause

Etter en turné med Rikskonsertene i september tar stavangerbandet Cloroform pause fra hverandre.

- Vi setter Cloroform på vent på ubestemt tid. Det er greit med avstikkere og pause etter 350 konserter og fem år sammen i klamme busser, sier John Erik.

Men Cloroform kommer fortsatt til å øve sammen. Trioen driver også plateselskap, produserer musikk og lager filmmusikk til filmen «Alias - en annerledes familiesaga».

- Hvordan skiller Kaada seg fra Cloroform?

- I Cloroform har vi dyrket spontaniteten og improvisasjonen. Kaada er mer vokalbasert, har et større ensemble og er komponert på forhånd. Det føles godt å planlegge showene for en gangs skyld, forklarer han, og legger til:

- Veldig ærlig

- Plata er veldig ærlig, den er veldig meg . Den handler om halvnaiv nestekjærlighet og godhet. Den viser «verden slik Kaada ser den».

Albumet startet som et eksperiment på gutterommet for to år siden. John Erik begynte å leke seg med samples av gamle «negro spirituals», tok en dose lyd fra barer i New York og litt egen vokal. Resultatet ble en «hard dansbar versjon av Moby, kombinert med en liten dose Cloroform». Nå finpusses plata hos anerkjente «Studio 1» i London, i oktober kommer albumet og i november skal Kaada på turné med ny besetning. Karrieren går raskt framover. Likevel.

- Outsider

- Jeg er litt ukomfortabel med å være musiker . Jeg er en outsider i musikkmiljøet, hvis man i det hele tatt kan kalle det et «miljø». Jeg er mer en slags entertainer.

UTEN CLOROFORM: - Uten erfaringene fra Cloroform hadde jeg aldri hatt selvtilliten og tryggheten som kreves for å gi ut plata, sier John Erik Kaada (25). Albumet «Thank you for giving me your valuable time» kommer i oktober.