Kabaretmester

Slash spilte opp til låvedans på Quart.

GITARHELT: Slash fikk glimtvis vist frem hvilke hardtarbeidende og ikonisk gitarist han kan være på sitt beste. Foto: Scanpix.
GITARHELT: Slash fikk glimtvis vist frem hvilke hardtarbeidende og ikonisk gitarist han kan være på sitt beste. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Det er ingen overdrivelse å kalle Slash & Friends-bookingen for en av de underligste i norsk festivalhistorie. Senest dagen i forveien innrømmet flere av de celebre gjestene, deriblant Rolling Stones mest ubetydelige medlem, Ron Wood, og Black Sabbath-ikonet Ozzy Osbourne at de ikke hadde peiling på hva som skulle skje. Og, jaggu — underlig ble det også.

En salig blanding av fylleralling, frenetisk rumpevrikking, og faktisk: store musikalske opplevelser. Når Jason Bonham sparker i gang Zeppelin-kanonen «Immigrant Song», passende nok med Zeppelin-forskinnet fra fjorårets gjenforening på O2 i London inntakt på basstromma, låter det overraskende vitalt.

At AC/DC's «Highway to Hell» og Nazareth-eposet «Hair of the Dog» følgende hakk ihjel, gjør det ikke mindre moro. Et publikum bestående av rosa skjorter, VIP-damer i stiletthæler, små guttunger i GN'R-trøyer og tilårskomne rockefedre brøler og svinger seg om hverandre.

SjøslagEtter hvert som seansen utfolder seg, går det allikevel opp for en at man står og hører på et høyprofilert coverband. Når Ron Wood sjangler seg ut på scenen og drar «Honky Tonk Woman» forandrer stedet seg til lovedans for bryggesjauere og gamle sjøulker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.