Netflix

«Kadaver» er den første norske Netflix-filmen

Satser mer på Norden.

NORSK SATSING: 23 år gamle Jarand Herdal har skrevet manus og er regissør for den første norskproduserte Netflix-filmen, «Kadaver». Foto: Netflix
NORSK SATSING: 23 år gamle Jarand Herdal har skrevet manus og er regissør for den første norskproduserte Netflix-filmen, «Kadaver». Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under Stockholm Filmfestival annonserte Netflix torsdag to nye Netflix-filmer fra Norden, samt globale rettigheter til en dansk spillefilm.

I en pressemelding melder strømmegiganten en økt satsing på lokal filmproduksjon.

Kulturdepartementet vil pålegge strømmetjenester som leverer til Norge å investere i norske filmer og tv-serier. Dette kom fram i statsbudsjettet, som ble lagt fram tidligere i høst. Nå svarer Netflix med å gjøre det.

En ny norsk grøsser

«Kadaver» er en grøsser som viser hvor langt mennesker er villig til å gå for å overleve. I etterdønningene av en atomkatastrofe befinner Leonora, Jacob og datteren deres Alice seg på randen av overlevelse. En dag inviterer det lokale hotellet overlevende til å se et skuespill med et måltid inkludert - et raust tilbud til de i nød.

Uten særlig valg drar familien på tre til hotellet, hvor hotelldirektøren Mathias, introduserer hele hotellet som scenen.

Publikum blir gitt masker for å skille seg fra skuespillerne, men alt tar en uhyggelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkeligheten og skuespillet blir raskt utydelig, helt til Alice forsvinner rett foran øynene på Leonora og Jacob. Da er det ikke lenger noen tvil: Det er noe alvorlig galt med hotellet til Mathias.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer