Kadra: Har jo aldri hørt om denne festivalen

Og FrP anklager Månefestivalen for rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Her beskylder man en gruppe for kriminelle handlinger. Det er fryktelig grovt. Å kalle Islamsk Råd for «feige bikkjer» er å gå for langt, det er rasisme, sier Eva Kristin Andersen i Fredrikstad FrP til Dagbladet.no.

I Fredriksstad Blad kritiserte hun i går Jimmy Olsen og Månefestivalen for utspillene rundt ønsket om å ha Kadra Yusuf på toppen av festivalplakaten.

I en pressemelding mandag omtalte Olsen Islamsk Råd som «feige hunder». Det sto også at Månefestivalen ikke ønsker å bli «tatt til inntekt for brunjakkene i Fremskrittspartiet».

- Det er for grovt. Ved å kalle oss «brunjakker» rammer han ikke bare FrP, men også de som stemmer på partiet. Han beskylder også Islamsk Råd for å ha oppfordret til overfallet på Kadra. Det er for hard kost. Jeg reagerer på at han kommer med slike uttalelser i en invitasjon til et arrangement som kommunen har gått inn i med støtte, sier Andersen.

Ironisk av FrP

I går skrev Andersen et brev til ordfører Ole Haabeth (Ap) som skal tas opp i formannskapsmøtet i morgen tidlig. Der spør hun blant annet om det er riktig at en festival som støttes av Fredrikstad Kommune kan fremsette slike beskyldninger mot Islamsk Råd.

- Jimmy Olsen har uttalt at han er villig til å ofre Månefestivalen for saken. Jeg synes det er trist. Jeg er opptatt av at vi skal ivareta Månefestivalen som så mange ungdommer jobber for. Styret må bestemme seg for hva som er viktigst, saken eller festivalen. Og hvis det er saken, ja, da burde de kanskje trekke seg?

Festivalens pressetalsmann Olsen sier han ikke er overrasket over Eva Kristin Andersens uttalelser.

<B>HVILKEN FESTIVAL</B>? Kadra hadde aldri hørt om noen Månefestival i Fredrikstad og kjente ikke til at hun var ønsket som æresgjest der før Dagbladet.no fortalte henne det. Nå får Fredrikstad-festivalen kritikk fra FrP. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
HVILKEN FESTIVAL? Kadra hadde aldri hørt om noen Månefestival i Fredrikstad og kjente ikke til at hun var ønsket som æresgjest der før Dagbladet.no fortalte henne det. Nå får Fredrikstad-festivalen kritikk fra FrP. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Det er direkte ironisk at FrP av alle symes at vi er for harde mot muslimene, men slik sett er det jo positivt at representanter for partiet i dette tilfeller ser ut til å støtte dem. Når det gjelder Månefestivalen og støtten fra kommunen så har vi i alle år hatt en hard kamp for å få arrangere denne. Fredrikstad FrP har aldri støttet arrangemenet og vi ser på dem som et kulturfiendtlig parti.

Pr-stunt?

FrPs Eva Kristin Andersen mener det hele lukter av pr-triks fra Jimmy Olsen og Månefestivalens side.

- Det første som slo meg var at han ville bli kjent i riksmedia. Jeg synes det er trist at de får oppmerksomhet på denne vinklingen, mener hun. Jeg har stilt meg spørsmålet om det ikke bare er et pr-triks, sier hun.

Islams Råd oppfattet utspillet fra Månefestivalen som en oppfordring til vold. I går politianmeldte de festivalen. I en pressemelding beklager nå Månefestivalen at folk har oppfattet utspillet deres som en trussel. «Vi beklager også at noen kan ha følt seg truet av våre formuleringer. Det har ikke vært meningen. Vi tar sterkt avstand fra all voldsbruk», skriver de.

Ordfører Ole Haabeth sier han vil komme med en uttalelse på formannskapsmøtet i morgen.

Kadra har aldri hørt om festivalen

Når det gjelder Kadra som æresgjet til Fredrikstad-festivalen, sier Jimmy Olsen at denne ennå opprettholdes, men at det ikke har lykkes ham å komme i kontak med henne ennå.

Dagbladet.no snakket i går kveld med Kadra som sier hun aldri har hørt om Månefestivalen.

- Jeg trodde jeg kjente til de fleste musikkfestivaler i Norge, men denne har jeg aldri hørt om, sier hun noe lattermildt.

Etter å ha satt seg inn i artiklene rundt Jimmy Olsens ønske om å få henne som æresgjest, bedyrer Kadra imidlertid at hun ikke har noen kommentar til saken.

MED KNUSENDE RO: Festivalens pressesjef sier det ikke kommer som et sjokk at FrP bruker en anledning til å rakke ned på festivalen, men at han er positivt overrasket over den «ironiske støtten» de i samme slengen gir muslimer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer