Kvinnedagen 8. mars

Kadra Yusuf: - Hvorfor er kvinner mest opptatt av klær, hus og interiør?

Samfunnsdebattant og skribent Kadra Yusuf tar et oppgjør med norske kvinners «hyggeregime». 

VIL HA KVINNER PÅ BANEN: Kadra Yusuf mener norske kvinner må komme seg på banen i den norske samfunnsdebatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
VIL HA KVINNER PÅ BANEN: Kadra Yusuf mener norske kvinner må komme seg på banen i den norske samfunnsdebatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det jeg lurer på er hvorfor yrkesaktive kvinner primært er mest opptatt av klær, hus og interiør. Jeg har ingen fasit på det. Jeg får det ikke til å henge på greip, sier samfunnsdebattant Kadra Yusuf til Dagbladet.

I innlegget «Damer og demokrati» i Dagsavisen fredag tar hun et oppgjør med det hun kaller norske, moderne kvinners «hyggeregime», som hun mener er mer utbredt blant kvinner enn blant menn. Yusuf viser til rosablogger, foreldreblogger og interiørblogger, som stort sett drives av kvinner.

- En stor andel av bloggerne virker som de kun blogger om det koslige og nære, sier Yusuf.

Yusuf henviser også til en rapport fra «Forskning og utvikling», som viser at kvinner har lavere interesse for nyhetsbildet enn menn. Ifølge rapporten, som er utført på oppdrag fra regjeringens mediemangfoldsutvalg, er andelen unge kvinner som er nyhetsunnvikere på 21 prosent, mens andelen er 11 prosent hos unge menn.

Pupper, interiør og trening

- Hvorfor har ikke høyt utdannelsesnivå blant kvinner ført til økt interesse for nyheter og samfunnet generelt? Jeg er veldig nysgjerrig på det selv, på hvorfor det er sånn, sier Yusuf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer