Anmeldelse: Kaja Gunnufsen - «Ikke tenk på det»

Kaffe Mocca, ettermiddagssex, tredje verdenskrig og sånn

Kaja Gunnufsen synger om livet. 

Foto: Lisa Lind
Foto: Lisa Lind Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke alltid lett å være ung voksen. Og det er kanskje enda vanskeligere å sette ord på det. En av de som virkelig mestrer kunsten å snakke om vanskelige og intime ting på en forståelig og småvittig måte uten at det blir tungt og selvopptatt er Kaja Gunnufsen.

Ås-jenta stilte følelseslivet sitt til disposisjon på den fabelaktige debuten, «Faen Kaja», for to år siden. Det handlet om singellivet, om å tørre å være sårbar og om å finne sin plass. Nå har hun blitt litt eldre, mor til og med.

«Ikke tenk på det» er fylt til randen av hverdagslige betraktninger om de store og små tingene, noen flyktige og andre viktige. Kaffe Mocca, ettermiddagssex, tredje verdenskrig og sånn. Hele tiden fortalt med Gunnufsens enkle og ujålete språk.

Alvorlig

På mange måter er hun Tinder-generasjonens svar på Stein Torleif Bjella. Det er sentimentalt og noen ganger gravalvorlig, men aldri navlebeskuende og intimgrenseoverskridende.

Det handler om å forstå og komme seg videre i hverdagen: «Jeg er Allsang på Grensen, og Kristian Valens stil/Å være herlig ærlig har sin pris - uten tvil/Jeg vil så gjerne finne noe vakkert i meg selv/Sitter på kvinneforum og leter hver kveld», synger hun lett resignert i «Kvinneforum».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer