Kaia tar revansj

Debutplata til Kaia Huuse ble slaktet av Oslo-pressen tidligere i vår, til kjæresten Jan Eggums store irritasjon. I går kveld fikk Kaia en liten revansj da hun mottok Josefines visepris for 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Tidligere på dagen ble plata hennes kåret til «Årets homseplate».

Viseprisen ble delt ut av drivkreftene bak Josefines viseklubb; Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli.

Holdt oppe

- Dette er en oppreisning etter alt oppstyret. Disse menneskene har vært mine inspirasjonskilder i alle år, så det er utrolig deilig at de setter pris på musikken min, sier Kaia. Jørn Simen Øverlis Vysotskij-plater holdt henne oppe da debatten mellom Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg og Jan Eggum raste som verst.

Kaia Huuse har turnert uavlatelig siden plata kom ut, og i sommer skal hun både på visefestival og på turné med Forsvaret.

- Jeg har fått så mye støtte; både fra artistkolleger og fremmede mennesker. Folk kommer bort til meg på gata og sier at jeg ikke må bry meg om hva avisene skriver. Jeg har blitt sterkere av alt som har skjedd. På en måte er jeg glad for den medfarten jeg fikk, for det kan jo ikke bli verre. Hvis jeg hadde fått slike kritikker som Herborg Kråkevik, ville jeg ha tatt av. Nå må jeg fortsette å vise hva jeg står for, hevder Kaia, og forteller at den neste plata skal spilles inn i oktober.

- Men da skal Jan Eggum verken spille gitar eller produsere. Jeg er lei av å være «dama til Jan Eggum» og vil vise at jeg kan stå på egne bein. Jan kan få være flue på veggen denne gangen.

Ingen trøstepris

Jørn Simen Øverli var en av artistene som gikk ut og forsvarte plata til Kaia etter medieslakten. Lars Klevstrand trakk seg fra oppropet, men sammen med Kari Svendsen er de likevel kommet fram til at Kaia var den mest spennende unge visesangeren i 1997.

- Jeg har kjent til Kaia i flere år; hun begynte faktisk visekarrieren her på Josefine. Hun har noe nytt og annerledes som også vi gamlingene kan lære av, sier han, og understreker at dette ikke er noen trøstepris, men en kvalitetsvurdering.
- Det er derfor den betyr så mye, legger Kaia til.

Om tittelen «Årets homseplate» henger like høyt, er mer usikkert, men i går fikk Kaia faks fra et homseblad med den glade nyheten.

STORMENDE JUBEL: Høylytt applaus da Kaia Huuse mottok Josefines visepris i går kveld. Hos Kari Svendsen og Jørn Simen Øverli fra juryen hersket ingen tvil: Kaia er best!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer