Kaiser Chiefs

Håndverk og arbeidsetikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: TROMØY (Dagbladet): Kaiser Chiefs bærer kanskje ikke på de hippeste delene av britpoparven fra 90-tallet, men de er et substansielt band med utvilsomme håndverksferdigheter, en jovial sjarm og en work ethic i livesammenheng som kanskje bare et toppmotivert Queens Of The Stone Age var i nærheten av på Hovefestivalen i går. Og har du fet lyd i et nydelig amfi og en vestkledt Ricky Wilson i flott slag, så kan du vanskelig trå feil.

Det gjorde da heller ikke Leeds-bandet natt til onsdag, selv om de har en fiende som lurer i buskene: et ujevnt låtmateriale. Der de første singlene som «Oh My God» og «I Predict A Riot» og årets hit «Ruby» viser et singleband som tar sine Blur-aspirasjoner på alvor. De vet også å pushe sitt beste materiale både i singleformatet og på konsert _ det vitner om god selvinnsikt og selvkritisk sans. Men for hver sterke og halvgode Kaiser Chiefs-låt finner vi også en dårlig, en idé som ikke helt har landet, hvilket gjør at verken debuten «Employment» eller årets oppfølger «Yours Truly Angry Mob» kan regnes for å være fullendte album. På samme måte går det litt opp og ned i Kaiser Chiefs-settet også, men de er i hvert fall voldsomt imponerende de første 30-40 minuttene, hvor de får sine hits til å funkle av klassisk britisk popselvsikkerhet og trenger gjennom til et trøtt og vått publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer