Kaisers nye klær

Nei, takke meg til Kaizers.

CD: Ifølge den britiske musikkpressa kommer Kaiser Chiefs til å gjøre det samme for britpopen som The Strokes gjorde for retrorocken i 2001 - revitalisere en utbrent sjanger og introdusere den til musikkmassene.

Kaiser Chiefs skal være det nye Blur, Bloc Party og Franz Ferdinand. Ja, sikkert det nye Coldplay også hvis du finleser NME lenge nok.

Ikke til å stole på

Men hypemaskineriet er like lite å stole på som Carrie Bradshaws Mr. Big. Noen ganger får man lyst til å ta hele greia ved nakkeskinnet og filleriste det.

For det kan godt hende at britpopen kommer til å få en snarlig gjenfødelse, men det er lite sannsynlig at det blir Kaiser Chiefs som gir ut den framtidige albumklassikeren.

Rotete

Som The Strokes velter gutta seg i musikkhistorien, men i motsetning til «Is this It?» er «Employment» bare blitt sprikende, rotete og opportunistisk.

Der for eksempel Bloc Party på sin «Silent Alarm» skapte orden i referansekaoset, klæsjer Kaiser Chiefs bare på med det de tror funker. Ricky Wilson synger med Damon Albarns småmelankolske vokalletthet på «What Did I Ever Give You?». «You Can Have It All» har noen Phoenix-aktige drag av østkyst og «Modern Way» klinger av god gammal Stooges-rock.

På singelen «I Predict A Riot» er de til og med litt glam. Samtidig er tekstene Pulp light og tar for seg britisk arbeiderklasseliv, arbeidsløshet og pints på puben.

Konstruert

Problemet er bare at mens Kaiser Chiefs rånet rundt i musikkhistorien, glemte de tydeligvis at et album også trenger egenart . «Employment» er kalkulert, konstruert og fullstendig blottet for personlighet.

Nei, Kaiser Chiefs er ikke det nye Blur. Det er Oasis etter at kokainen tok overhånd og svidde bort all kreativiteten.