Kaizer-Zahl uten identitet

- Pregløse greier, skriver anmelder Anders Grønneberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det begynner å bli mange avleggere av Kaizers Orchestra _ sist ut er Kaizer-gitarist Geir Zahl. Først ut var frontfigur Janove Ottesen, som solodebuterte allerede i 2004 med melonkolsk pop. Senere samme år frontet Kaizer-gitarist Terje Vinterstø sin Skambankt-debut, og for et par uker siden kom bandet med sin andre plate _ en solid og aggressiv punkrock-dose.

Om en uke solodebuterer Geir Zahl, men det spørs om det blir en hyggelig tilvekst til Kaizer-buketten. Forventningen står ikke i taket etter konserten fredag kveld. Musikerne hans kan håndverket, og Zahls artistkollega Christer Knutsen gjorde en god figur med sine gitar- og tangentferdigheter _ og ikke minst med stemmen, som må sies å være bedre enn Zahls.

Geir Zahl har åpenbare vokalbegrensninger, uten at han skal beskyldes for å synge surt eller direkte dårlig. Stemmen er som reperoaret: Ordinært, ordinært og atter ordinært. Sjangermessig plasserer han seg i americana/heartland-landskapet, og søker seg mot artister som Tom Petty, Bruce Springsteen og John Mellencamp _ men uten identitet. Dette var pregløse greier. Og hvorfor i tillegg tvære ut og kjede publikum med intersigende gitarsolo-møl. Hva med litt adrenalin og ungdommlig hormonstrøm inn i årene, gutter...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer