Kaizers får fanklubb

De hadde publikum i sin hule hånd fra første tone, og de slapp dem ikke før konserten var over. Øya kokte for Kaizers Orchestra i går kveld, og nå får de egen fanklubb.

Langt fra blaserte vandret Kaizerne rundt på festivalområdet for å få med seg band de ville høre og slå av en prat med fansen. Blant Kaizers mest innbitte fans er Truls og Catharina. Nå skal de starte fanklubb for favorittbandet. I går diskuterte de planene med Jan Ove Ottesen og Geir Zahl.

Fankonsert

- Ja visst, vi har hørt om planene. Flott at dere gidder. Vi har ikke kapasitet til å gjøre noe sånt sjøl. Vi har ambisjoner om å få til en interessant nettside, og er inne og svarer på spørsmål rett som det er, sier Ottesen.

- Men når vi er så mye på reisefot, er det ikke alltid enkelt å komme seg på nettet, vedgår Zahl.

Gutta synes det blir stas med egen fanklubb. Ikke mange norske band kan skilte med slikt.

- Vi er blitt spurt om å spille på et arrangement fanklubben planlegger, og det hadde det vært artig å få til. Men da må vi gjøre det så demokratisk at vi legger konserten til det stedet fansen bestemmer, slik at folk sparer litt på reiseutgiftene, sier Ottesen.

- Så da har dere lovet å bli med på prosjektet vårt? spør Truls.

- Vi tenner på ideen. Det er ikke alle ideer vi tenner på, sier Kaizers-gutta.

Nøt Øya

I går koste de seg i solsteiken i Middelalderparken, både på og utenfor scenen.

- Nesten som ferie. Hadde vi ikke spilt her, så hadde jeg reist hit uansett, sier Geir Zahl, og synes det er stas å være på festival. - Og attpåtil få penger for det...

De er godt i gang med låtskrivinga til det nye albumet, som enkelte mener bør få tittelen «Ompa til du gjenoppstår».

Verken Geir Zahl eller Jan Ove Ottesen vil si noe om når albumet kommer.

- Sier vi et tidspunkt, så ender det vel med at det blir forskjøvet uansett. Et halvt år går fryktelig fort, sier Ottesen.

Et par av de nye låtene testes ut på publikum under hver konsert.

- Men det er ikke de endelige versjonene publikum får høre. Låtene er på begynnerstadiet. Vi går i studio i Bergen på førjulsvinteren.

- Er dere smått leie etter nærmest sammenhengende turnévirksomhet i et år?

- Egentlig ikke. Det har vært så forskjellige turneer, og nå i sommer har det vært mye utendørsspilling. Masse festivaler, og det er nytt og kjekt, sier Ottesen.

- Det er kjekt når det er suksess, slutter Zahl.

<B>FANKLUBB: Neste år skal Kaizers´ egen fanklubb være på beina. To ihuga fans, Catharina (t.v.) og Truls, skal drive den. - Vi tenner på ideene deres, sier Jan Ove.