Kaizers Orchestra

Mindre rufsete, men like energisk og hardtslående Kaizers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Den nye plata til Kaizers Orchestra har fra starten en vellykket vekt på detaljer i lydbildet som skaper liv i Kaizers råskårne musikk. Musikalsk og teknisk virker gruppa også sikrere denne gangen.

Låt for låt

Den trøkksterke «Di grind» åpner ballet på den viktige nummer-to-CD-en til Kaizers Orchestra, og går uanstrengt over i den drivende balladen «Hevnervals», som piskes fram av dundrende slagverk og et slående gitarriff. Deretter den sterke «Evig pint», en sang som runger av innestengt smerte.

«De involverte» er en seig, dyp låt med et dypt, twangy riff, «Djevelens orkester» klassisk ompa-Kaizer i sigøyner & sirkus-tradisjon før det pøses på med «Container», en drivende rocker.

Den kuriøse «Naade» er lagd som ei vise på en sprukken 78-plate. «Min kvite russer» innledes med pumpeorgel og fortsetter som en mektig og melodiøs ballade, slående i all sin melankoli. «Veteranens klage» er røffere, mens «Til depotet» er ei rytmisk vise med utpreget allsangrefreng. «Salt & Pepper» er en hardkokt og intens story om stoffbruk i Tigerstaden. Plata avsluttes med «Drøm hardt», en til Kaizers å være nesten stillfarende låt, med et melankolsk innslag av cello, bratsj og fioliner. Vakkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer